930×122 CAPRA 5

impozit pe proprietate

Cea mai proastă veste! Impozitul care se va tripla în 2025

Cea mai proastă veste pentru români! Impozitul pe proprietate este pe cale să fie majorat începând cu anul viitor. Totodată se va schimba radical modul în care este calculată taxa.

Dacă până acum impozitul era determinat în funcție de dimensiunea locuinței, din 2025 acesta va fi de minimum 0,1% din valoarea clădirii, notează newsweek.ro

Legea este de acum doi ani, însă implementarea ei a fost amânată până în 2025.

Cea mai proastă veste! Impozitul care se va tripla în 2025

De la anul, impozitele pe proprietate ar putea să explodeze, iar nota de plată să fie calculată în funcție de valoare imobilului deținut.

Așadar, cei mai afectaţi vor fi românii care trăiesc în marile oraşe, unde locuinţele s-au scumpit cu până la 15% în ultimul an. Românii care deţin proprietăţi scumpe vor plăti însă cel mai mult.

Cu o valoare de aproape 2.700 de euro/mp, cele mai scumpe locuinţe se află în Cluj-Napoca.

Braşovul a devansat Bucureştiul şi se află pe locul doi în clasament, cu peste 1.800 de euro/mp.

În Capitală preţul este de aproape 1.700 euro/mp.

Pe de altă parte, în Ploieşti, Galaţi şi Brăila metrul pătrat costă puţin peste 1.000 euro. De exemplu, valoarea unui apartament cu 2 camere, de 50 mp, construit într-un bloc nou este în medie de 150.000 euro.

Dacă se aplică cota minimă, de 0,1%, impozitul anual va fi de 150 euro, adică 750 de lei. Asta înseamnă de aproape de trei ori mai mult decât în prezent.

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90