NOR CURIER 930X122

autostrada A1 București – Pitești

Ceață și trafic îngreunat pe A1 București-Pitești

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în această dimineață, pe tronsonul kilometric 86 – 120 al autostrăzii A1 București-Pitești, între localitățile Teiu și Pitești, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind redusă sub 100 – 150 de metri.

Citiți și: Piteștiul, sub asediu! Șoferii, la limita răbdării! „Ne luăm elicopter!”

De asemenea, este semnalată ceață pe mai multe artere rutiere din județele Argeș, Alba, Brașov, Sibiu, Bacău, Neamț, Mureș, Harghita, Olt și Dolj, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.”, se mai arată în comunicatul Poliție.

În Argeș, este în vigoare o atenționare nowcasting cod galben de ceață. Sunt vizate zonele joase.

Citiți și: Amenzi și puncte de penalizare pentru șoferii care fac asta!

Se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.” precizează ANM.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

– nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

– în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!”, atenționează polițiștii rutieri.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: digi24.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3