930 x122 grota rece

Campionatul National de Ashihara-Karate

Cel mai bun sensei din țară, gest de respect în fața primarului Gentea

Update, ora 17:45

Sensei Florentin Marinescu, președintele FRAM, a făcut o plecăciune în fața primarului Cristian Gentea, în momentul în care i-a înmânat diploma din partea federației.

Citiți și: Pitești. Interviu EXCLUSIV cu Mihai Vatafu, președintele-antrenor al Clubului Ashihara-Karate

Acest gest este cunoscut, printre altele, ca fiind un semn de respect.

 

Update, ora 15:07

Sensei Mihai Vătafu: „Sunt trei cluburi care participă din Pitești. Undeva la 120 -130 de sportivi sunt numai de la Pitești, Mioveni și Curtea de Argeș, din județul Argeș, sunt legitimați pe cluburile din Pitești.”

Update, ora 14:55

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea: 

„A fost vorba despre sume mari de bani și pentru Sala Polivalentă, și pentru Bazinul Olimpic. Pentru că m-ați măgulit cu cuvinte frumoase, domnule președinte, vreau să vă spun că ce se întâmplă cu Sala Polivalentă, așa cum a încercat să amintească city managerul, este doar un început pentru Pitești.

Noi în ianuarie vom inaugura unul dintre cele mai moderne bazine olimpice din țară, veți vedea, vă invităm la inaugurare, arată senzațional. Și anul viitor vom începe construcția noului stadion.”

În cadrul conferinței de presă, Florentin Marinescu, președintele FRAM i-a oferit edilului Gentea o diplomă de onoare din partea Federației.

Update, ora 14:19

Secretar general al Federației Române de Arte Marțiale, Petre Bulmagă:

„Vreau să vă spun că pentru noi, din punct de vedere tehnic a tot ceea ce se întâmplă în sportul românesc, a ajutorului primit ca formă administrativă, financiară, ridicarea competițiilor la un nivel cât mai înalt, pentru noi reprezintă unul din motoarele pentru care noi alergăm în permanență.

La acest eveniment îl avem ca co-organizator pe sensei Mihai Vătafu. A venit acum un an și ceva și mi-a spus că este o oportunitate pentru Pitești și atunci a cerut din partea Federației să primească acest acord de a începe procedurile și de a aduce acest campionat la Pitești.

Vreau să vă spun că prin proiectul demarat atât de la Mihai, ajungând la Primărie, este pentru prima oară când într-un sport ca Ashihara-Karate, Federația și mai ales prin bunăvoința primăriei, sportivii vor ajunge să primească undeva, în proiect, la 65 de mii de lei premii în bani.

Niciodată sportivii din Ashihara-Karate nu au primit bani ca premii pentru munca depusă. Eu sunt tare bucuros și aștept cele trei zile în care vor concura diferite categorii de sportivi. Să vedem și o reacție, într-adevăr, a sportivilor pentru această nouă inițiativă și această nouă idee.

De ce? Pentru că în sportul românesc sunt bani foarte puțini, autoritățile de foarte puține ori se implică și susțin, ori pentru noi, ceea ce se întâmplă astăzi, atât ca autoritate locală, cât și noi ca Federație, este pentru prima oară când deschidem un nou drum în linia sportului și începem cu Ashihara-Karate, cu o recompensă atât de elegantă, de frumoasă pentru sportul românesc.”

Sensei Mihai Vătafu:

„Am avut parte de o deschidere extraordinară din partea echipei de la Primărie. Am înțeles fără probleme că inițial nu s-a putut ține campionatul și am făcut toate demersurile să-la amânăm cu o lună de zile.

Practic am primit sprijin, sfaturi de la întreaga echipă a Primăriei și fără lipsă de modestie, domule primar, domnule Lucrețiu Tudor., ați făcut istorie din toate punctele de vedere.

Adică în stilul nostru de arte marțiale, premiile în bani, deschiderea unei arene de asemenea anvergură, campionatul nostru național, sprijinul de care am avut parte tot timpul și faptul că, inclusiv prin dumneavoastră, îl avem lângă noi pe domnul președinte Florentin Marinescu, câștigătorul Cupei Campionilor, împreună cu echipa Steaua 86, nu multă lume știe. Este o legendă și a fotbalului.

Am reușit și cu sprijinul dumneavoastră să închegăm, să aducem și să tragem toți foarte mult în sus.

Este istorie făcută și pentru că niciodată în istoria campionatelor de peste 22 de ani nu au fost atât de mult participanți ca și copii. Foarte mulți copii o să vedeți care participă la acest campionat. Cred că 80% sunt copii. Contează foarte mult pentru noi și vreau să vă mulțumesc pentru sprijinul pe care ni l-ați acordat.”

Știrea inițială, ora 14:12

În acest moment, în sala de consiliu a Primăriei Pitești are loc o conferință de presă prilejuită de Campionatul Național de Karate.

Pe lângă primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, la conferință participă Florentin Marinescu, președintele FRAM, Mihai Vătafu, co-organizator al evenimentului, Petre Bulmagă, secretar general al FRAM, Lucrețiu Tudor, city managerul Primăriei Pitești.

În perioada 8-10 decembrie, Pitești Arena va găzdui Campionatul National de Ashihara-Karate.

Video – Conferința de presă transmisă LIVE

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Andrei spune:

    Lingăi și pupincuristi asta caută societatea și partidele.

  • oaianeagra spune:

    @Andrei, buna observatia ta!

  • Sincu Constantin Cornel spune:

    Ar, fi bn și, de ar rezolva problemele cetățenilor buni contrib.cu rețeaua de apă care prin urmare este implicat și staful primăriei Pitești.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA