EcoMoto 930×122

romania

Cele mai bune universități din România. Universitatea Pitești, în coada clasamentului

Recent s-a publicat ediția din acest an a Metarankingului universitar, un clasament al celor mai bune universități din România anului 2022, realizat în funcție de prezența acestora în ierarhiile internaționale ale instituțiilor de învățământ superior.

Citiți și: O nouă conducere la Universitatea Pitești!

Universitatea din Pitești se află la coada clasamentului.

Pe ultimul loc, adică pe poziția 14, se bat 8 universități: Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea din Pitești, Universitatea Maghiară Sapientia din Transilvania, Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea Valahia din Târgoviște, Academia Tehnică Militară Ferdinand I, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București și Universitatea Tehnică de Construcții București.

Citiți și: Fotbalul românesc renaște! Echipa Națională se califică la Euro 2024!

La fel arăta clasamentul și în anul 2020, doar că pentru ultimul loc se luptau 10 universități.

În fruntea clasamentului se află Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind cotată drept cea mai bună universitate din țara noastră în acest an.

Restul universităților înscrise în top 10 sunt: Universitatea din București, Universitatea Politehnica București, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice din București și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Între 2017-2021 Metarankingul Universitar a fost publicat de coautori sub egida Asociației Ad Astra a Cercetătorilor Români (copyrightul studiului aparținând, prin angajamentul inițial cu ministerul, coautorilor).

În 2021, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a inițiat un metaranking paralel – Metarankingul Național, cu o metodologie nouă, receptat inițial mai critic sau mai nuanțat de unii experți în domeniu, mai ales prin raportare la clasicul deja Metaranking Universitar.

Potrivit METARANKINGUL NAȚIONAL aferent anului 2021, Universitatea din Pitești se situa pe poziția 26, dintr-un total de 31 de universități.

Din 2022 Metarankingul Universitar va fi publicat sub egida Centrului Qualitas din UBB, cu o echipă de experți interni și externi.

Sursa: edupedu.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

7 comentarii

  • jd spune:

    multumim chirlesan

  • Ionescu spune:

    E normal, județ comunist…

  • Titi spune:

    Universitate slaba, profesori slabi, taxe destul de mari…

  • jdn spune:

    taxele sunt chiar foarte mici, profesorii isi dau itneresul, nu toti, dar majoritatea, problema e la investitii, un singur individ se ocupa de ele, stim cu totii cine.

  • Cris spune:

    Unde dicteaza mafia PSD ce e de mirare ?Pai si nu mai sunt si altele ?Alexandria nu are si ea o universitate si alte „metropole” mioritice burdusite de neomarxism si neonazism de stil rusesc ?

  • Melissa spune:

    Ca fost student va spun ca aceasta universitate trebuie reformata din temelii. Intr-adevar, am avut profesorii și seminariști impecabili însă sunt și f mulți care nu au ce cauta acolo. Spre ex. Cucu-Ciuhan și hoardă dânsei…domnișoara care visa la Botezatu…și mai ales cei care au interese pur financiare. Nu o recomand nimănui iar experiența mea personală a fost execrabila, norocul fiind faptul ca părinții m-au învățat cum sa ma auto-educ.

  • . spune:

    Pe lângă asta mai este și frig în săli.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90