NOR CURIER 930X122

ninsoare

Ciclon polar peste România! Trei zile de ninsori abundente și vânt

Iarnă autentică în România. Administrația Națională de Meteorologie anunță trei zile de frig, ninsori abundente și vânt.

Citiți și: Atenție mare: Ninge puternic pe cel mai periculos drum

Va ninge în majoritatea zonelor țării

„Într-adevăr, se pare că vom avea un episod de iarnă în majoritatea zonelor țării. Vom avea ninsori în zonele mai joase de relief. Acest lucru se va întâmpla de joi seară, vineri, vineri noapte însă, vor fi intervale alternate.

Adică ninsori la început în regiunile sud-vestice mâine noaptea adică se vor extinde în partea de sud ca și precipitații, dar sub formă de ploaie pe parcursul zilei de vineri, iar vineri noaptea din nou se vor transforma în lapoviță și mai ales ninsoare.

Citiți și: Argeș: Frig extrem și ninsoare viscolită! Tablou ireal de iarnă

Vineri noapte în prima parte a zilei de sâmbătă în toată partea de sud-est și de est a țării noastre, în timp ce în restul zonelor vorbim de precipitații destul de slabe, pentru că acestea vor fi și însemnate cantitativ ce se va întâmpla în jumătatea sudică a teritoriului și în rest precipitații slabe, destul de amestecate.

În zonele montane însă, ne așteptăm în mare parte din interval să ningă, să se depună strat consistent de zăpadă, mai ales în Carpații Meridionali și nu numai la altitudini mari, ci și în zonele mai joase montane, pornind chiar de pe la 700-800 de metri până la altitudini foarte mari, să avem precipitații în general sub formă de ninsoare.

Ninsori viscolite

Într-adevăr și vântul se va intensifica în mod deosebit pe parcursul zilei de vineri în partea de sud-est a teritoriului, în condițiile în care vor rămâne precipitații sub formă de ninsoare.

Acestea vor fi ușor viscolite, aș putea spune în regiunile sud-estice, în Muntenia, în Dobrogea, în sudul Moldovei, pentru câteva intervale de timp. Vânt intens vom avea și la munte, pe crestele montane, în mod deosebit.

Dar vestea bună vine la final de săptămână că vom avea zăpadă în toată zona montană, până mai la altitudini mai joase. Temperaturile vor varia de la o zi la cealaltă, ele climatologic vor in se vor situa în jurul celor normale, dar ca și senzație va fi destul de rece”, a spus Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3 CNN.

Foto descriptiv: Radio Romania Actualitati

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

gentea si minzina 570