930 x122 grota rece

dj 503

Cine ar fi crezut? În Arges, drum regal!

Cine ar fi crezut? În Arges, drum regal!

Citiți și: Argeș. Cel mai lung drum modernizat cu fonduri europene. Proiectul, peste 25 mil. €

La așa ceva nu se aștepta nimeni. România nu mai este demult monarhie. Și totuși, în județul nostru, după Orașul Regal – Curtea de Argeș, avem mai nou și drum…regal!

Alte detalii cât și subiectul pe larg, AICI – Argeș. Cum arată un drum de peste 25 de milioane de euro! –

Citiți și: DRUMURI DIN ARGEȘ VOR FI MODERNIZATE

Negura vremurilor

Pare o poveste. Dar este una reală. Desprinsă din negura timpului. Regii României ajungeau de la Giurgiu la reședința regală din Cetatea Basarabilor pe un drum cu bolovani și pietriș.

De-a dreptul

Pentru a nu mai face ocolul pe la București, suita regală parcurgea mult mai repede distanța dintre orașul dunărean și Curtea de Argeș. Pe ruta Slobozia – Rociu – Cătanele.

Nr. 10!

În prezent este drum județean. Și, ca atare, refacerea și modernizarea lui este în sarcina Consiliului Județean Argeș. Și instituția s-a achitat de datorie. Acesta fiind al zecelea proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Ce s-a realizat

Iată câteva date tehnice:

– asfaltarea drumului; șanțuri permeate și pietruite, rigole carosabile cu grătar; podețe de acces la proprietăți; amenajarea trotuarelor și a patru stații de autobuz; lucrări la suprastructură; infrastructură; racordări cu terasamentele; lucrări pentru curățarea albiei râului, unde a fost cazul.

Beneficii

Cine ar fi crezut? În Arges, drum regal!

Ieri, președintele Consiliului Județean Argeș a vorbit jurnaliștilor despre această importantă lucrare, chiar pe teren.

Mai exact, pe raza comunei Slobozia. Ion Mînzînă a enumerat câteva dintre beneficii. Scurtarea distanței, viteza mai mare de circulației fiind câteva dintre ele.

 

Costă dar face!

Calitatea costă. Iar acest drum, care arată la standarde Occidentale, a avut un preț: 127. 218. 008, 39 lei.

Distanța de peste 40 de kilometri este acum parcursă în condiții optime, iar argeșenii care locuiesc în comunele traversate de DJ 503 sunt cei dintâi care se bucură de schimbare.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • dorel spune:

    frumos rau, mai ales marcajul…..l-au marcat deja sters!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3