New Profesional Consult 930 x 122

avertizare

Cod roșu de caniculă în mai multe județe. Avertizare și pentru Argeș

Meteorologii au emis mai multe avertizări de caniculă și instabilitatea atmosferică valabile joi și vineri în toată țara. Printre avertizări este și un cod roșu de caniculă în Vestul țării.

Citiți și: Zeci de județe sunt, astăzi, sub avertizare meteo!

Astfel, meteorologii au instituit cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil joi în intervalul orar 12:00 – 23:00. Zonele afectate sunt Dobrogea, Moldova, Muntenia (din care face parte și județul Argeș).

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25….40 l/mp.

Citiți și: Argeș. Alertă meteo de îndată! Localitățile vizate!

Se vor înregistra și un val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat. Aceasta este valabilă în toată țara, joi și vineri. Valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade Celsius, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3