Donaris 930 x 122

CN Zinca Golescu

Colegiul „Zinca Golescu” Pitești, admis în Alianța Colegiilor Centrale din România

Colegiul Național „Zinca Golescu ” Pitești a fost admis, sâmbătă 19 februarie 2022, în Alianța Colegiilor Centenare (A.C.C.) din România.

Citiți și: Elevii de la ,,Zinca” au strălucit! Marele premiu la Maratonul pentru Educație Antreprenorială

Încă din luna mai a anului 2021, an în care colegiul a aniversat 100 de ani de existență, s-a depus documentația necesară pentru aderarea la această structură a elitelor învățământului preuniversitar care cuprinde majoritatea marilor licee ale țării.

„Astfel ne alăturăm celor trei prestigioase unități de învățământ din județul Argeș care fac parte de A.C.C, și anume Colegiul Național „Ion C. Brătianu” Pitești, Colegiul Național „Dinicu Golescu” Câmpulung și Colegiul Național Pedagogic „Carol I” Câmpulung.

Citiți și: CN Zinca Golescu a solicitat intrarea în Scenariul 2. Ce unități au schimbările aprobate

„Suntem generaţia Centenarului!” – spunem noi toți cei care am avut bucuria, dar și datoria aniversării acestui eveniment deosebit de important din viața Colegiului nostru.

Timpul este singurul care dă măsura lucrurilor. Ce am fi noi astăzi fără acest secol care a trecut?

Ce am fi fără realizările celor care sunt trunchiul şi fructele copacului care a prins rădăcini în urmă cu 100 de ani?

Evocarea trecutului reprezintă mai mult decât un moment aniversar, înseamnă întoarcerea la valorile şi aspiraţiile personalităţilor care s-au dedicat ridicării acestui aşezământ de cultură și de învățare.

Noi suntem doar o punte – am primit cu respect ştafeta trecutului şi o încredinţăm cu speranţă celor ce vor veni!

Deși aflată la o vârstă venerabilă, Colegiul nostru se consideră o instituție tânără, dinamică și modernă. Și asta se datorează celor 1263 de elevi ce însuflețesc astăzi sălile de clasă, părinților lor implicați activ în viața școlii și unui corp profesoral competent și dedicat.

Aici, elevii fac performanță

Ne mândrim cu performanțele și calitatea elevilor, absolvenților și profesorilor noștri care și-au făcut și își fac datoria prin activitatea lor de zi cu zi.

Să rămâi competitiv și, în același timp, fidel misiunii tale este o artă. Pentru a rămâne în joc trebuie să înțelegi și să simți schimbarea, să-ți reinventezi constant oferta la o cerere din ce în ce mai sofisticată.

Onestitatea în fața cunoașterii și, mai ales, a necunoașterii, ar trebui să ne însoțească în drumul nostru de a fi mai buni. Mai presus de toate trebuie să construim încredere și să deschidem larg porțile și sufletele, astfel încât eforturile, vocația, strădania, dedicarea, munca, rezultatele, aspirațiile, talentul și creativitatea să fie apreciate și răsplătite la adevărata lor valoare.

Cuvântul de faţă este încă un modest omagiu adus Colegiului nostru şi oamenilor lui la împlinirea a 100 de ani de existenţă. Se doreşte a fi încă o cărămidă în zidul recunoştinţei pentru activitatea celor care au contribuit la apariţia şi dezvoltarea acestei instituţii fanion a învăţământului preuniversitar argeșean.

Admiterea Colegiului Național „Zinca Golescu” Pitești în A.C.C. reprezintă o invitație și o provocare pentru noi toți: să construim împreună și să formăm oameni orientați către înțelegere, responsabilitate și răspundere față de noi înșine și față de efectele pe care le producem în societate!

Ne propunem să valorificăm efectul energizant al acestui început și să reușim să amplificăm mesajul A.C.C., în căutarea unor formule optime de evoluție.”, transmit reprezentanții Colegiului Național „Zinca Golescu” într-un comunicat de presă.

Prof. Silvia Marinescu, Director al Colegiului Național ”Zinca Golescu” Pitești, transmite:

„Personal, mulțumesc tuturor colegilor, cadre didactice ale Colegiului Național „Zinca Golescu” Pitești, care s-au implicat în realizarea materialelor depuse pentru candidatura noastră în A.C.C., precum și elevilor și părinților care au contribuit la această reușită.

Adresez mulțumiri și considerație și doamnei prof. Maria Broștescu, fost director al Colegiului, pentru activitatea desfășurată și pentru implicare, precum și doamnei prof. Alina Manea, Inspector Școlar General al I.Ș.J. Argeș, pentru sprijinul acordat.”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90