930×122 CAPRA 5

comisia de circulație

Comisia de Circulație: Hotărâre pentru schimbările propuse în traficul din Centru și Găvana

Update, 10 martie, ora 15:51 

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Cele două propuneri referitoare la schimbările privind traficul din centrul orașului și din cartierul Găvana au fost respinse de Comisia de Circulație, în ședința organizată marți, 8 martie 2022.

Știrea inițială, 7 martie, ora 15:51 – Pitești: Schimbare de ultimă oră privind traficul din Centru și Găvana.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Mâine, 8 martie, Comisia de Circulație Pitești se întrunește într-o ședință, pentru analizarea mai multor propuneri care vizează traficul din municipiu. Pe ordinea de zi se află opt puncte de discuție.

Sunt propuse schimbări atât pentru zona centrală a orașului, cât și pentru cartierul Găvana. Acestea vizează atât circulația rutieră, cât și cea pietonală.

La punctul 6 pe ordinea de zi se cere analizarea unor propuneri pentru fluidizarea circulației auto în zona centrală, în perimetrul cuprins între str. Smeurei, str. Constantin Zărnescu, b-dul Republicii, str. General Constantin Cristescu, str. Dumbravei, str. Trivale, după cum urmează:

– aplicarea de marcaje rutiere pe strada Smeurei la intersecția cu str. Armand Călinescu, în așa fel încât benzile 1 și 2 ale străzii din zona de coborâre, să fie direcționate în zona de așteptare de la semafoare pe benzile 2, respectiv 3.

În așa fel banda nr. 1 va rămâne liberă pentru efectuarea virajului la dreapta.

– la ieșirea de pe strada Constantin Zărnescu către b-dul Republicii să se aplice marcaje și/sau indicatoare care să dea posibilitatea conducătorilor auto de pe banda 1 să meargă pe direcția înainte și la stânga, întrucât în acea zonă, bulevardul are trei benzi pe sens și poate prelua întregul trafic.

– la accesul de pe b-dul Republicii către str. General Constantin Cristescu, banda 3 de circulație, care este în prezent strict pentru efectuarea virajului la stânga, să fie marcată în așa fel încât să dea posibilitatea circulației înainte și la stânga.

– la accesul de pe strada General Constantin Cristescu către str. Smeurei, banda 1 este marcată pentru circulația autovehiculelor înainte (către strada Trivale). Se propune să se dea posibilitatea rulării înainte și la stânga.

– Amplasarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni de pe strada Smeurei de la Blue Night

În cartierul Găvana, se cere analiza revenirii la circulația în ambele sensuri pe carosabilul străzii Gheorghe Ionescu Gion de la intersecția cu str. Frații Cătină, în zona blocurilor C4, C5, C6.

TOATE PROPUNERILE DE PE ORDINEA DE ZI, AICI ⬇️

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

10 comentarii

  • ggg spune:

    Iar se joaca primarul asta cu nervii nostri in Gavana… Banuiesc ca e mai usor sa se joace cu sensurile unice decat sa fac ceva util, cum ar fi, de exemplu, sa ia de gat firma aia care cica face noi trotuare si pune borduri dar lucreza prost si cu viteza melcului. De ce prost? Fiindca, spre exemplu, pe strada Fundescu, cica lucrarea e terminata dar exista o groaza de locuri in trotuarele „terminate” unde nu s-au pus pavele. Sau fiindca in santurile de langa borduri, pe carosabil, s-a umplut cu moloz provenit din spartura asfaltului, nu cu asfalt nou nivelat la nivelul carosabilului (ceea ce inseamna ca dupa cateva ploi langa borduri vom avea santuri, fiindca apa duce genul asta de umpluturi). De ce cu viteza melcului? Pentru ca stiu strazi pe care lucrarea e inceputa de o luna dar nu au reusit sa termine 50 de metri de trotuar. Si altele…

  • Un cetatean spune:

    Intreb primarul ,de ce s au facut scoli in toate cartierele?? nu pentru necesarul de elevi ai cartierului?? Cea mai mare fluidizare a cartierului Gavana se poate face cu relocarea elevilor veniti chiar si din alte orase.Nu ti poti lua copilul de la scoala de traficul infernal ce este pe stadutele de linga ea!!
    De ce este lege ca elevul sa aiva domiciliul in cartierul respectiv?Respectam toti legile?
    Sau numai unii??
    In ceea ce priveste lucrarea de ,,marea bordurare,, asta se putea face lejer si cu cap in vacanta de vara a copiilor,nu credeti?

  • Iulian spune:

    Ambele sensuri mai bine pe Liviu Rebreanu, se se poata duce locuitorii din bl.Q. nu ii obligați sa urce pe 1 Decembrie. Va rog ieșiți din birouri sa vedeti realitatea! Eu stau la cap.19, si cand vin dimineata la 7.30 acasa, fac 30 de min. de la parcul Lumina pana sus la cap.19. Asa este si la ora 16-19. Ganditiva si la cei ce stau in Gavana! Lasati strazile principale pe ambele sensuri. ( Ion Minulescu, Liviu Rebreanu, Carol Davila)

  • Barbulescu Adrian spune:

    Soluție bună cea cu benzile de mers de la Smeurei cu Armand Călinescu. Banda 1 e mereu goala acuma ca te obliga sa faci dreapta și trec 5 mașini pe ora și ne înghesuim toți pe banda 2 sa mergem înainte și apoi la stânga.
    N-am mai sta ca prostii de la Asirom la coada.

  • Florin spune:

    Pe strada Carol Davila cum rămâne cu locurile de parcare? Că era vorba să rămână sens unic că să rămână liber pentru parcarea autovehiculelor, nu vă mai jucați cu nervii noștri că s-ar putea să nu placă ce o să iasă!

  • Nae77 spune:

    Da un autobuz, două pe Depozitelor chiar nu găsiți soluție sa băgați?sau poate nu găsiți că ar fi util?!

  • gabi spune:

    Ocolesti toata Gavana sa ajungi in locul de parcare si treci chiar pe langa blocul in care locuiesti ……asta da treaba ,,desteapta” ……unde oare i-au gasit pe IDFIOOTII astia care nu gandesc nimic inainte sa faca ceva ?

  • dorel spune:

    comisia de circulatie ar trebui sa angajeze un arhitect mai istet apoi sa desfiinteze comisia de circulatie, n-are nici un rost; au reusit sa „inoade” circulatia rau de tot, si asta intr-un oras cu 2 strazi principale….
    frate e complicat de mers in oras, si asta daca esti din oras si cat de cat la zi cu idioteniile astora; unul care nu(mai) stie orasul e victima

  • Smeureanu spune:

    Comisia de circulatie e o rusine!

  • Cititor spune:

    Cretinoizi! Daca pui semafor la urcare pe Smeurei, risti sa blochezi circulatia in intersectie! In cazul in care un pieton apasa buton cand de pe Dumbravei se face verde, blocheaza circulatia!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3