SPALATORIE MURAY  930×122

filarmonica pitesti

Concertul pentru pian al lui Beethoven, la Filarmonica Pitești

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire joi, 28 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia, la ultimul concert simfonic al lunii.

Citiți și: Concert caritabil, în acest weekend, la Filarmonica Pitești

ORCHESTRA VA FI DIRIJATĂ ÎN PREMIERĂ DE OLANDEZUL JOSEF SUILEN

Alături de orchestra simfonică, dirijată, în premieră, de olandezul Josef Suilen, revine, ca solist, pianistul Toma Popovici, care va interpreta Concertul pentru pian și orchestră nr. 2 de L. v Beethoven.

Citiți și: Puteți cumpăra bilete la “Proconsul Simfonic”!

În partea a doua, publicul va audia Simfonia nr. 6 în Do major de F. Schubert.

Considerat de public, muzicieni şi orchestră un dirijor puternic, senzaţional, plin de inspiraţie, Josef Suilen a absolvit Conservatorul din Amsterdam, continuându-și studiile în străinătate, unde a devenit asistent al dirijorilor Carlos Kleiber şi Bernard Haitink, la Royal Opera House Covent Garden.

Ca dirijor invitat, s-a aflat la pupitrul orchestrelor din Olanda, Germania, Cehia, Ucraina, Bulgaria. A fost dirijor principal al orchestrei simfonice a Universităţii Nijmegen, a Orchestrei de cameră Brabant şi la Royal Netherlands Army Band. De asemenea, a dirijat cu succes, la Mumbai (India), Orchestra de Cameră Bombay.

 

Absolvent al tuturor formelor de învățământ ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, pianistul Toma Popovici este doctor în muzică și cadru universitar la U.N.M.B.  A obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale, cele mai importante fiind cele de Bucureşti, Waki-Osaka (Japonia) şi Boston (S.U.A.).

Activitatea concertistică s-a concretizat prin prezenţa la Festivalul Internaţional„George Enescu”, Kneisel Hall Festival, Yale University Norfolk Festival, Bucharest Music and Film Festival. A mai cântat cu Boston Pops Orchestra, Orchestra Natională Radio, Orchestra de Cameră Radio și filarmonicile din țară. Printre dirijorii cu care a colaborat se numără Göttfried Rabl, Jin Kim, Radu Popa, Vlad Conta, Paul Popescu, Alexandru Ganea, Tiberiu Oprea.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

SMART KIDS 570×90