930×122 CUMPANA 5

criză

Criză de oxigen în spitale – Ministerul Sănătăţii a cerut unităţilor sanitare să amâne operaţii

Criză de oxigen în spitale – Ministerul Sănătăţii a cerut unităţilor sanitare să amâne operaţii.

Citiți și: Noi reguli privind vizitarea bolnavilor internați în spitale!

Ceea ce părea a fi un scenariu de rezervă, în cazuri extreme, după cum anunţa public ministrul Sănătăţii, devine realitate. Din cauza consumului mare de oxigen, spitalelor din România li s-a cerut să amâne operaţiile care nu reprezintă urgenţe. Acest lucru reiese dintr-o adresă internă intrată în posesia stiripesurse.ro.

Vă rugăm să temporizaţi toate interventiile chirurgicale care nu reprezintă urgenţe şi să efectuaţi doar intervenţiile chirurgicale de urgenţă, datorită consumului mare de oxigen.

Citiți și: Ne așteaptă o iarnă „groaznică”! Facturile vor fi imense!

Aceasta este şi solicitarea Ministerului Sănătăţii către toate spitalele”, se arată în document. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis, după o ședință de lucru împreună cu secretarii de stat și managerii spitalelor, o serie de măsuri luate în contextul creșterii numărului de infectări, de pacienți internați în spitale și de pacienți în stare gravă care au nevoie de locuri la ATI.

Ministrul Sănătății a vorbit, printre altele, de posibilitatea amânării anumitor operații, transmițând că „toate eforturile trebuie concentrate spre tratarea pacienților COVID-19„.

Toată știrea, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570×90 MAIA