930 x122 grota rece

criză

Criză de oxigen în spitale – Ministerul Sănătăţii a cerut unităţilor sanitare să amâne operaţii

Criză de oxigen în spitale – Ministerul Sănătăţii a cerut unităţilor sanitare să amâne operaţii.

Citiți și: Criză de carburant! Lovitură puternică pentru șoferi

Ceea ce părea a fi un scenariu de rezervă, în cazuri extreme, după cum anunţa public ministrul Sănătăţii, devine realitate. Din cauza consumului mare de oxigen, spitalelor din România li s-a cerut să amâne operaţiile care nu reprezintă urgenţe. Acest lucru reiese dintr-o adresă internă intrată în posesia stiripesurse.ro.

Vă rugăm să temporizaţi toate interventiile chirurgicale care nu reprezintă urgenţe şi să efectuaţi doar intervenţiile chirurgicale de urgenţă, datorită consumului mare de oxigen.

Citiți și: Boala șpăgilor din spitale! În ce zone se dau mai multe ,,atenții” cadrelor medicale

Aceasta este şi solicitarea Ministerului Sănătăţii către toate spitalele”, se arată în document. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis, după o ședință de lucru împreună cu secretarii de stat și managerii spitalelor, o serie de măsuri luate în contextul creșterii numărului de infectări, de pacienți internați în spitale și de pacienți în stare gravă care au nevoie de locuri la ATI.

Ministrul Sănătății a vorbit, printre altele, de posibilitatea amânării anumitor operații, transmițând că „toate eforturile trebuie concentrate spre tratarea pacienților COVID-19„.

Toată știrea, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3