EcoMoto 930×122

copii

Criză de vaccinuri vitale pentru copii!

Criză de vaccinuri vitale pentru copii!

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

​Vaccinul hexavalent, care se administrează bebelușilor în primele luni de la naștere, lipsește în acest moment majoritatea județelor țării, în timp ce vaccinul ROR lipsește în aproximativ 15 județe, atrag atenția medicii de familie, conform News.ro.

Cele două vaccinuri fac parte din schema națională de vaccinare care, teoretic, este asigurată gratuit de Ministerul Sănătății în cabinetele medicilor de familie.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

Vaccinul hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep. B) se administrează bebelușilor la vârsta de două luni (prima doză), 4 luni (a doua doză) și 11 luni (a treia doză), potrivit schemei naționale de vaccinare. Vaccinul oferă protecție împotriva difteriei (D), tetanosului (T), tusei convulsive (P), poliomielitei (VPI -Vaccin Poliomielitic Inactivat), Haemophilus influenzae tip b (Hib) și hepatitei B (HepB).

Vaccinul ROR (rujeolic-rubeolic-urlian) se administrează bebelușilor la vârsta de 12 luni (prima doză) și copiilor între 5 ani și 7 ani (a doua doză), potrivit schemei naționale de vaccinare. Vaccinul oferă protecție împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului.

Din farmaciile din România lipsește de asemenea, de luni bune, și vaccinul împotriva varicelei. În acest caz, vorbim despre un vaccin care nu este cuprins în schema națională de vaccinare asigurată gratuit, așa că vaccinul este disponibil doar contra cost, în farmacii, însă în ultimele luni este de negăsit.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90