Donaris 930 x 122

averse

Cum a reușit ploaia să zdrobească sufletele piteștenilor

Cum a reușit ploaia să zdrobească sufletele piteștenilor

Citiți și: Doar groparii știu asta. Ce se ascunde sub cel mai mare cimitir din Pitești

A devenit o obișnuință schimbarea bruscă a vremii de la o oră la alta, în cea mai capricioasă primăvară a ultimilor ani. Însă ploaia de astăzi, mult mai puternică decât altele, cu vânt în rafale, a adus nu doar disconfort în traficul din Pitești ci și tristețe în inimile multor cetățeni.

Citiți și: Argeșul, „înecat”! Vară în plină iarnă!

Atât de mult este pământul îmbibat cu apă încât precipitațiile în aversă din urmă cu câteva ore a fost exact surplusul care a dat peste cap sistemul de captare montat în cimitirul Sf. Gheorghe în urmă cu câțiva ani.

La vremea respectivă li se explica oamenilor că acesta este și motivul pentru care se execută ample lucrări care au durat câteva luni. Dar în prezent rețeaua de canalizare se dovedește ineficientă în cazul unor averse de ploaie.

Piteștenii care au mers în această după-amiază la mormintele celor dragi au rămas șocați. Zeci de locuri de veci erau sub luciul apei. Criptele și cavourile nu au fost afectate, dar se presupune că apa sapă la temelia lor și se infiltrează.

Imaginile vorbesc de la sine, iar comentariile sunt de prisos.

Durerea celor care au văzut mormintele rudelor acoperite de apă, crucile lor înclinate sau căzute nu poate fi descrisă în cuvinte.

 

Lacrimile lor s-au adăugat picăturilor de ploaie căzute peste cel mai mare cimitir al municipiului.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

570 X 90 CAPRA 3