EcoMoto 930×122

alegeri

Cum a salvat argeșeanul Daniel Constantin o organizație în picaj liber: scor peste așteptări la alegeri

Cum a salvat argeșeanul Daniel Constantin o organizație în picaj liber: scor peste așteptări la alegeri

Citiți și: „PSD a câștigat detașat alegerile în județul Argeș”

PNL Telorman, organizație în fruntea căreia se află argeșeanul Daniel Constantin, a reușit să facă o „figură” surprinzătoare la alegerile din 9 iunie.

Filiala a obținut un scor peste așteptări, asta în condițiile în care în Teleroman, în urmă cu câteva luni, PNL era în cădere liberă.

Citiți și: Mioveni: Oamenii au decis! Viitorul primar a fost ales!

Odată cu interimatul lui Daniel Constantin, lucrurile au început să se schimbe în bine. Și iată cum, după alegeri, PNL Teleorman are după ani de zile, printre altele, un oraș, cea mai mare comună, un scor peste media națională și – posibil – 9 consilieri județeni (n.r. numărul se stabilește în urma redistribuirilor).

ePitești a luat legătura cu parlamentarul de Argeș.

Daniel Constantin ne-a oferit câteva detalii despre această campanie. Dar și despre ce crede că ar trebui făcut la următoarele alegeri.

În primul rând, felicitări pentru rezultatele pe care PNL Teleorman, organizație pe care o conduceți de puțin timp, le-a obținut. Filiala a reușit un scor peste așteptări. Cum a putut fi redresat PNL Teleorman cu atât de puțin timp înainte de alegeri?

Într-adevăr, a fost o situație delicată. Am preluat cu doar aproape 4 luni de zile înainte de alegeri și cu o lună și jumătate înainte să desemnăm candidații.

În condițiile în care au fost foarte multe mutări, să zicem așa, la masa verde. A fost un efort de echipă. Cred că s-a coagulat acolo o echipă și partidul a mers, pe de-o parte, în campanie, pe de altă parte – într-un proces de reconstrucție.

Cred că rezultatul este un bun început pentru consolidarea organizației județene. Cred că faptul că am obținut în media partidului sau chiar ușor peste media partidului, în condițiile date, cred că este un rezultat care ne dă speranțe pentru viitor.

Faptul că am câștigat un oraș după 8 ani de zile – Videle, arată că oamenii simt nevoia de schimbare. Și am speranța că schimbarea începe de aici, de la Videle. Și că modul în care va fi administrat va fi un exemplu de administrare de dreapta, liberală, pentru alegerile ce urmează.

Au fost persoane  care au privit cu scepticism deciziile luate de dumneavoastră, precum susținerea domnului Cornel Gogan în lupta pentru funcția de primar al orașului Videle, luptă pe care a și câștigat-o. PNL Teleorman a obținut și cea mai mare primărie de comună din județ. Aveți un mesaj pentru colegii dumneavoastră din Teleorman?

Trebuie să privim doar înainte, să strângem rândurile! Mă bucur că am avut dreptate. L-am văzut pe Cornel, l-am cunoscut – nu cu mult timp înainte. Mi-am dat seama că este un om de calitate, care poate să facă o figură frumoasă acolo.

De altfel, în prima conferință de presă pe care am avut-o la Teleorman, l-am desemnat ca și candidat pentru că am simțit că poate să facă treabă. Și mă bucur că am avut dreptate.

Nu mai contează dacă cineva s-a opus sau nu. Important este că suntem câștigători acolo.

Într-adevăr, am câștigat și cea mai mare comună, Orbeasca, cu 6.000 de locuitori. Și mai este un element care îmi dă speranță: dincolo de masa verde, așa cum spuneam, în care cei de la PSD au transferat primari înainte de sosirea mea acolo, în lupta directă noi am câștigat 7 primării de la PSD. PSD-ul doar 4 de la noi. La asta adaug și cea mai mare comună. Adaug și Videle.

Asta îmi dă speranța că oamenii vor să se guverneze mai bine în Teleorman. Și cred că este datoria noastră să le demonstrăm că se poate. Încet-încet să producem schimbarea unei administrații de stânga care, din punctul meu de vedere, a ținut județul Telorman în subdezvoltare.

Pe ansamblu, se putea mai mult la acest rând de alegeri? Atât local, cât și la nivel national? Acum, uitându-vă în spate, ce ar trebui remediat? 

Un singur lucru cred că putea fi făcut mai bine: de gestionat situația de la București.

Acolo eu cred că pentru viitor, nu numai acum, și noi, dar și cei de la PSD, trebuie să ne pregătim mai din timp.

Bucureștiul este un punct extrem de important. Cu o semnificație politică extrem de importantă. Și cred că avem datoria să venim cu candidați mai din timp. Astfel încât oamenii să îi cunoască mai bine și să îi asimileze mai bine.

Pe ansamblu, cred că partidul a scos un scor foarte bun. Dacă vă amintiți, foarte mulți dădeau scoruri sub 20% pentru PNL. Cred că oamenii și-au dat seama și prin comparație, modul în care a guvernat PNL și modul în care se guvernează în alte administrații…. Cred că și-au dat seama că oamenii de aici chiar sunt porniți pe zona de investiții, de dezvoltare, pe crearea de locuri de muncă.

Și sigur că de aici și foarte multe resurse pentru partea socială. Eu nu vreau să spun că suntem extrem de mulțumiți.

Și la Teleormna este un scor bun. Dar se poate mult mai bine. A fost timpul scurt (n.r. la PNL Teleorman). Și raportat la chestiunea asta cred că a fost un scor bun. Dar eu cred că putem mult mai mult decât atât. Și la Teleorman, și la nivel național.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90