930×122 POSADA 5

amenda

Cum a scăpat de amendă un șofer care circula cu 163 de km/h

Cum a scăpat de amendă un șofer care circula cu 163 de km/h

Citiți și: Șoferii sunt vizați de amenzi de până la 3.000 de lei

Modul în care polițiștii rutieri filmează cu aparatul radar autoturismele care circulă pe autostradă face ca, de multe ori, șoferii amendați să câștige foarte simplu procesele.

Este și cazul unui conducător auto care a fost surprins în 6 august 2022 că circula cu o viteză de 163 de kilometri pe autostrada A10, Sebeș – Turda, între Aiud și Alba Iulia, arată Ziare.com.

Citiți și: Amendă de 50.000 de euro dacă nu renovezi casa

Pe acest tronson viteza maximă de rulare este de 100 de kilometri pe oră, în condițiile în care se mai desfășoară lucrări de către constructorul autostrăzii.

Șoferul a contestat procesul verbal în instanța de judecată și a avut câștig de cauză.

”Urmare a vizualizării înregistrării video depusă de către intimat instanța constată că nu se poate observa care autoturism a fost surprins circulând cu viteza de 163 km/h din moment ce inclusiv captura video este total neclară, ulterior derulării imaginilor putând fi identificate trei autoturisme care circulau la acel moment în aceeași zonă și pe același sens de deplasare.

În acest context, instanţa consideră că probele suplimentare prezentate de intimat nu sunt suficiente pentru a răsturna prezumţia de nevinovăţie de care se bucură petentul, aşa încât dubiul care subzistă cu privire la viteza de deplasare a autovehiculului condus de petent poate profita numai acestuia şi justifică reţinerea netemeiniciei actului sancţionator”, se precizează în hotărârea instanței.

Detalii, AICI

Foto: Arhivă/ Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

New Profesional Consult 570×90