New Profesional Consult 930 x 122

kaufland

Cum fac supermarketurile economie la curent

Cum fac supermarketurile economie la curent

Citiți și: Pitești. Incident grav la Kaufland: O femeie a fost la un pas de tragedie

Supermarketurile anunță că reduc temperatura din magazine, pentru a economisi energie.

Profi desfășoară și un proiect pilot de implementare a panourilor fotovoltaice pentru magazinele sale.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Conform companiei, proiectul urmează să fie extins la un număr cât mai mare de magazine, după ce vor fi analizate rezultatele diferitelor soluții.

În actuala situație ne îndreptăm către soluțiile care să permită nu doar continuarea consecventă a strategiei de dezvoltare a rețelei noastre de magazine, ci și susținerea economiei românești în ansamblul ei într-un moment când resursele energetice trebuie utilizate cu maximă eficiență”, a declarat Gaetan Pacton, director general Profi, conform economedia.ro.

În cadrul acestui pilot, capacitățile instalate variază între 50 KW și 110 KW, asigurând o producție anuală de circa 50 – 100 MWh și o contribuție verde de aproximativ 20%-25% din consumul de energie al magazinului.

Pentru fiecare proiect această contribuție echivalează anual cu între 580 și 1300 de copaci care ar fi necesari ca sa-i absoarbă emisiile, sau în Kg de emisii de CO2 salvat, între 19 mii Kg și 40 mii Kg”, afirmă Dumitru Dragomir, Vice-președinte, Business Efficiency Director Profi.

Un impact considerabil va fi resimțit și în urma limitării temperaturii din magazinele și sediile Profi, concomitent cu demararea unui plan de curățare și monitorizare a funcționării în condiții corespunzătoare a radiatoarelor și agregatelor de aer condiționat.

Totodată, consumul de energie din magazinele Profi va fi redus semnificativ și prin optimizarea orelor de utilizare a echipamentelor care pregătesc alimente calde, ele fiind unele dintre cei mai mari consumatori de energie.

În toate punctele de lucru din rețeaua Profi iluminatul se face cu lămpi LED, cu consum redus, dar chiar și în aceste condiții compania acordă atenție reducerii iluminatului în afara orelor de program.

Lidl va închide magazinele mai devreme pentru a face economie la curent

Hipermarketurile din ţara noastră iau primele măsuri in criza energiei.

Lidl este primul care anunţă că va închide magazinele mai devreme pentru a face economii, programul se modifică cu 2 ore.

Mai mult, Ikea, Kaufland si Lidl şi-au închis parcurile de încărcare gratis pentru maşinile electrice.

Magazinele LIDL vor fi deschise cu 30 de minute mai târziu față de programul actual, și se vor închide cu o oră mai devreme, cel puțin de luni până vineri, pentru ca în weekend să se deschidă cu 30 de minute mai târziu și să fie închise cu 2 ore mai devreme decât în acest moment.

LIDL anunță că magazinele care au deja programe de funcționare cu ore de lucru reduse, vor rămâne la același program în continuare, astfel că în cazul lor clienții nu trebuie să își facă griji că vor interveni modificări.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Anonim spune:

    Sunt hectare de acoperișuri pe hale pe care pot fi montate panouri fotovoltaice, dar se preferă să se scoată terenuri agricole din folosință pentru parcuri fotovoltaice. Primăriile nu vor să impună eliberarea autorizațiilor fără obligarea înființării instalației.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90