930×122 CAPRA 5

fum gros

CUM (NU) SE FACE TREABĂ LA GARDA DE MEDIU ARGEȘ

Cum (NU) se face treabă la Garda de Mediu Argeș. La sfârșitul săptămânii trecute, vineri, vă prezentam o situație care ne-a fost sesizată de mai mulți salariați ce lucrează în zona platformei Nova Textile. Concret, oamenii se plângeau din cauza unui fum gros ce ar ieși din coşul unei societăţi comerciale situată în zona respectivă. Imagini și subiectul, pe larg, AICI.

Citiți și: Pitești. Absolut SCANDALOS! Imagini de groază! Ce a ajuns în apele Argeșului

Tot vineri am încercat să luăm legătura cu cineva de la Garda de Mediu Argeș, în speranța că vom afla dacă fumul care iese pe coșul respectivei societăți ar putea fi periculos pentru cetățenii din zonă. Nu ne-a răspuns nimeni.

Am revenit, însă, luni, în jurul orei 14.00. De această dată, apelul nostru a fost preluat de comisarul de serviciu Mihai Țărău, care ne-a precizat, printre altele, că echipele se pot deplasa în zona Nova Textile DOAR în urma unei sesizări scrise (ni s-a dat și o adresă de e-mail unde să transmitem sesizarea în cauză) și că ”scăpăm un amănunt”: Poliția Locală Pitești ar trebui să verifice dacă este ceva în neregulă.

Citiți și: (VIDEO) UPDATE: VIITURĂ DE GUNOAIE ÎN MICEȘTI

Cine? Da, Poliția Locală Pitești. Bineînțeles, am luat legătura cu instituția menționată. Răspunsul purtătorului de cuvânt al Poliției Locale Pitești, Bogdan Aristănțoiu: ”Nu avem atribuții pe mediu”.

Ieri, un alt telefon la Garda de Mediu Argeș pentru a lămuri situația, același domn comisar de serviciu, Mihai Țărău, care, după ce ne-a precizat că cei de la Poliția Locală ”aruncă vina” (cine mai exact aruncă vina în acest caz?) ni l-a pasat la telefon pe comisarul șef Alexandru Văjan pentru a face lumină.

Domnul comisar șef Văjan, mult mai diplomat, a susținut ideea prezentată de coleg: doar sesizările în scris pot fi luate în calcul pentru că așa este legea. Însă, ne-a garantat că o echipă, când va fi disponibilă, va merge la fața locului pentru a vedea despre ce este vorba (din moment ce sesizarea a venit din partea unei instituții de presă).

Am vrut și astăzi, în această dimineață, să vedem dacă, în sfârșit putem afla, concret, dacă fumul care ieșe din coșul societății de pe platforma Nova Textile ar fi toxic sau nu. Sau cel puțin dacă s-a încercat să se ia vreo măsură.

Comisarul șef Alexandru Văjan nu era la birou, însă, a revenit cu un telefon. Potrivit afirmațiilor sale, ieri, o echipă s-a deplasat la fața locului, însă nici urmă de fum (pentru că, așa cum i-am comunicat telefonic, salariații care s-au plâns spun că fumul iese, periodic, în jurul orelor 7-9 dimineața, nu după-amiaza, când sunt echipe disponibile).

”Pot să vă spun, însă, că am găsit niște deșeuri și asta m-a nemulțumit, însă fum nu era”, a afirmat comisarul șef Alexandru Văjan. De asemenea, acesta a adăugat că și în această dimineață, ”la ora 8 și 10 minute”, a trecut prin zona respectivă, însă totul era în regulă.”

Ca să încheiem, comisarul șef Văjan a promis că vor mai face controale în zonă și transmite, prin intermediul publicației noastre, ca cetățenii care sunt martori la astfel de incidente ce ar putea afecta mediul, să facă sesizări, însă, scrise.

Sperăm să se ia într-adevăr măsuri și să se descopere dacă fumul despre care oamenii spun că iese periodic ar fi sau nu toxic și reprezintă un caz de poluare. Iar controalele să fie făcute în adevăratul sens al cuvântului. Vom urmări subiectul! (Foto: zona Nova Textile)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90