EcoMoto 930×122

vin emag

Cum să fiți sigur că alegeți un vin bun

După cum vă va spune orice profesionist în vin, vinul excelent se face în vie. Fără struguri de calitate, a face tipurile de vinuri dorite de către consumatori conștienți este aproape imposibil.

Așadar, în primul rând, iubitorii de vin care sunt în căutarea unui sortiment special, vor dori să selecteze o sticlă bună de vin, făcută din struguri crescuți la cele mai înalte standarde. Aceste standarde oferă un gust deosebit și o experiență plăcută. De asemenea, oferă o oportunitate de a afla mai multe despre cele mai bune practici și de a împărtăși acea perspectivă cu prietenii, la un pahar delicios de vin.

CE ESTE UN VIN „BUN”?

Vinul bun este mai mult decât o băutură alcoolică delicioasă pentru adulți, care încântă simțurile. Vinul bun este o experiență.

Vinul bun este o oportunitate de a susține tehnicile agricole, care nu numai că dau o aromă memorabilă, dar mențin ecosistemele sănătoase și nu risipesc resurse finite. Un vin bun susține vinificatori care acceptă legătura dintre schimbările climatice și agricultură și lucrează în mod conștient pentru a căuta soluții benefice acestei relații. Vinul bun tratează mediul înconjurător, animalele și muncitorii cu respect și este creat într-un mod care poate fi cultivat pentru generațiile următoare – o necesitate pentru noi, apreciatorii vinului.

Vinul bun se armonizează cu pământul și Mama Natură. Vinul din paharul dvs. este produsul acestor eforturi. Și odată ce este revărsată, povestea sa bogată oferă conversații la care putem participa cu toții, care vă vor ghida drumul spre expertiză și vă vor face să reveniți din nou și din nou pentru o nouă degustare.

GUST DELICIOS

Pe scurt, un vin bun este unul care aduce un gust delicios și o plăcere cu fiecare sticlă. Cum alegeți un astfel de vin?

Prima și cea mai bună strategie în alegerea unui vin bun este de a opta pentru unul care este realizat cu metode de cultivare care pun planeta pe primul loc. Desigur, acest lucru vă încălzește inima, dar, mai important, vă oferă și cea mai bună experiență.

Cele mai înalte standarde pentru atenția asupra mediului în ceea ce privește agricultura și vinificația sunt practicile organice regenerative, care nu numai că acordă prioritate sănătății solului, animalelor și oamenilor, ci captează acel „terroir” pe care iubitorii de vin îl apreciază.

VINUL SUSTENABIL?

Ce anume face ca aceasta să fie marca de elită a vinului sustenabil? Este totul de la solul care dă viață viței de vie, la mâinile care recoltează strugurii. Aceasta înseamnă crearea unui ecosistem unic de vinificație.

În cadrul acestor podgorii, nenumăratele lucruri pe care le fac pentru a-și câștiga certificarea, de la conservarea apei la fertilizări biodinamice până la compostare și oile care pășesc, aduc beneficii sănătății cramei și mediului înconjurător. Puteți învăța singur mai multe despre specificul practicilor de agricultură organică regenerativă, dacă aveți nevoie de mai multă convingere.

„Terroir”-ul sau simțul locului este fundamental pentru vin. Acesta captează mediul natural total în care este creat un anumit vin și îl transformă în culoare, aromă, simțire a gurii și postgust. „Cu mult înainte ca cineva să aibă idee despre etichete, mărci și marketing”, a declarat vinificatorul Chris Howell pentru Wine Enthusiast, „anumite vinuri au fost identificate prin locul în care au crescut”. Acesta este terroir.

Așadar, dacă aveți o idee mai clară din ce loc provine vinul dvs., veți avea parte de un vin mai bun. Nu multe fabrici de vinuri sunt capabile să revendice toate strugurii de proprietate, care înseamnă că toți strugurii au fost crescuți pe proprietate, ceea ce este un semn bun.

EVALUARE

În locul vinurilor „imobiliare”, o modalitate utilă de a evalua cât de bun va fi un vin este teritoriul de pe care este recoltat. Cu cât locul este mai specific, cu atât mai bine: o sticlă care menționează că este din zona viticolă americană Adelaida (sau AVA) din Paso Robles este probabil mai bună decât una din Paso Robles sau una care menționează pur și simplu California.

Familiarizarea cu tipurile preferate de struguri sau „soiurile” este un proces util. Există mai mult de 10.000 de tipuri diferite de struguri, de la struguri de vin cunoscuți precum Cab sau Pinot până la struguri obscuri precum Rkatsiteli și Xinomavro. Deci, este bine să vă faceți cunoștință cu cele mai frecvente – și cele mai bine vândute – tipuri de struguri de vin din lume și cu unele dintre calitățile de anticipat.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3