New Profesional Consult 930 x 122

bani

Cum să reduci factura la energie. Cu bani de la stat

Cum să reduci factura la energie. Cu bani de la stat

Citiți și: Bani pentru milioane de români! Se întâmplă astăzi!

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a explicat cum ne vom putea reduce factura la energie cu bani de la stat. Aproximativ 20.000 de români au primit vești bune.

Potrivit calculelor, 6-8 panouri fotovoltaice pentru o casă de 100 de metri pătrați, ar însemna o investiție de 6.800 de euro.

Citiți și: Se dau sute de lei de la stat până la sfârșitul lunii!

Mai mult, în cazul în care optăm pentru o baterie de 5kW asigurăm alimentarea cu energie electrică timp de 12 ore în timpul serii ceea ce ne poate aduce iarna o reducere la facturile de curent de 50-70%, iar vara o reducere de 100%.

Dar chiar şi aşa aceste investiții, chiar dacă aduc beneficii în timp, sunt destul de mari acum având în vedere puterea de cumpărare în România.

Peste 45.000 de români s-au înscris în programul Casa Verde Fotovoltaice 2022

În acest context, românii ar avea la dispoziție programul Casa Verde Fotovoltaice 2022 -2023.

Întrebat în ce stadiu este programul Casa Verde, un program prin care românii își pot achiziționa aceste panouri solare extrem de importante în această perioadă, ministrul Mediului, Tanczos Barna a spus:

„Anul trecut au fost depuse în decembrie și ianuarie 45.000 de dosare la ASM.

Agenția a început evaluarea în acum 3 luni. Suntem la 20.000 de dosare valoare aprobate. Asta înseamnă că 20.000 de români deja au primit vestea bună că vor putea instala aceste panouri fotovoltaice prin finanțare de la ASM.

20.000 de români au primit subvenții de 5,000 de euro pentru instalarea panourilor solare

5.000 de euro este subvenția cu ajutorul care se acordă și din acești bani pot instala acele capacități cu care să reducă consumul prin producerea pentru nevoia proprie a energiei electrice.

Sursă: antena3.ro

Foto: agrointeligenta

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90