930×122 CAPRA 5

amenzi

Cum se pun oamenii singuri în pericol. Riscă amenzi usturătoare pentru acest lucru

Cum se pun oamenii singuri în pericol. Riscă amenzi usturătoare pentru acest lucru

Citiți și: ISU Argeș angajează! Ce posturi sunt disponibile

​Seara trecută, un incendiu de vegetație manifestat pe o suprafață de câteva zeci de hectare din localitatea Bogați a mobilizat pompierii de la Garda de Intervenție Topoloveni și Detașamentul Bradu.

Au intervenit și cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgență al localității.

Citiți și: Oficial – O femeie a fost atacată de urs când încerca să îl fotografieze

Intervenția a durat trei ore (în intervalul orar 19.00-22.00).

S-a acționat pe un relief greu accesibil și cu porțiuni mari de mărăciniș ce îngreunau deplasarea. Totodată, condițiile favorizau dezvoltarea flăcărilor.

Nu a fost singura intervenție pentru stingerea acestor tipuri de arderi. Pompierii au mai acționat în alte trei cazuri, după cum urmează:

– Localitatea Rătești. Flăcările s-au manifestat pe o suprafață de teren de aproximativ 4.500 mp la vegetație uscată și la aproximativ 50 kg de deșeuri menajere.

– localitatea Leordeni. Un incendiu a ars vegetația de pe aproximativ 1.000 mp de teren.

– localitatea Bogați. Flăcările au ars vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață de aproximativ 300.000 mp.

– localitatea Priboieni. A fost distrusă vegetația de pe aproximativ 1.000 mp de teren.

Cum se pun oamenii singuri în pericol. Riscă amenzi usturătoare

În continuare, cauzele probabile de izbucnire ale acestor arderi sunt folosirea intenționată a sursei de aprindere sau utilizarea focului deschis.

Incendiile sunt produse în urma încercării cetățenilor de a curăța terenurile. Concret, oamenii dau foc vegetației uscate.

„Reamintim că la aceste tipuri de arderi, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare de teren, fiind întețite de vânt și favorizate de vegetația uscată.

Iar salvatorii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii către păduri, alte terenuri și zonele locuite.

Precizăm că arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict și constituie contravenții.

Se sancționează cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice.

Și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Inspectorii de prevenire ai ISU Argeș vor manifesta toleranță zero față de persoanele care provoacă aceste arderi necontrolate.”, a anunțat azi ISU Argeș.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3