Donaris 930 x 122

bitcoin

Curtea de Apel Pitești, precizări importante privind impozitarea anumitor venituri

Curtea de Apel Pitești a hotărât că stabilirea/calificarea ca venituri impozabile sau nu a sumelor obținute din tranzacționarea bitcoin ar trebui să se raporteze la criterii precum caracterul repetat, cu caracter de continuitate, în scopul obținerii de profit, iar în măsura în care aceste criterii sunt satisfăcute, simpla aplicare a principiului fiscal al certitudinii impunerii nu poate exclude a priori, chiar anterior intrării în vigoare a Legii nr. 30/2019, calificarea acestor venituri ca fiind „venituri din alte surse” în sensul art. 78 alin. 2 din Legea nr. 571/2003, respectiv art. 114 alin. 1 din Legea nr. 227/2015.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

”În această situație, devin incidente dispozițiile art. 498 alin. 2 C. proc. civ. referitoare la casarea sentinței cu trimiterea cauzei spre rejudecare aceleiași instanțe, care urmează a cerceta fondul cauzei cu aplicarea normelor legale mai sus arătate, în lumina considerentelor expuse mai sus, obligatorii potrivit art. 501 alin. 3 C. proc. civ. și a dezlegărilor obligatorii date prin decizia nr. 34/2021, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, cu administrarea tuturor probelor pertinente pentru stabilirea exactă a sumelor datorate cu titlu de impozit pentru sumele obținute din tranzacționarea criptomonedelor, inclusiv, în măsura în care se va aprecia ca fiind pertinentă, a probei cu expertiză financiar contabilă”, se arată în Decizia nr. 964, pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Pitești.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Octavian PuIa spune:

    Ce limba e asta vere? Fraze de un kilometru cu mii de verbe trecute prin toate declinarile posibile si imposibile care nu au niciun sens logic.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3