NOR CURIER 930X122

cutremur

CUTREMUR DE 3.2 ÎN ZONA VRANCEA

Un nou cutremur cu magnitudinea de peste 3 grade pe scara Richter s-a produs noaptea trecută în zona seismică Vrancea.

Citiți și: Seism, azi, în România! Pământul s-a cutremurat

Conform datelor furnizate de Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), seismul a măsurat 3.2 grade pe scara Richter, motiv pentru care nici nu a fost resimţit în judeţul Argeş, ci doar în zonele din imediata apropiere.

Cutremurul a fost înregistrat la 25 de minute după miezul nopţii, la o adâncime de 130 de km. Cele mai apropiate localităţi de epicentru sunt Focşani, Râmnicu Sărat, Covasna, Mărăşeşti şi Târgu Secuiesc.

Citiți și: A fost iar cutremur în țară! Zona în care s-a produs ridică semne de întrebare

Specialiştii susţin că pentru a produce pagube seismele de mare adâncime din România, din zona Vrancea, trebuie să aibă o magnitudine apropiată de 7 grade pe scara Richter, aşa cum s-a întâmplat în 1977. Mult mai periculoase sunt cutremurele de mică adâncime, deoarece mişcările tectonice provocate de acestea produc mai multe pagube şi la intensităţi mai mici. Una dintre zonele seismice de mică adâncime din ţară este Făgăraş-Câmpulung Muscel. (Foto: infp.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3