930 x122 grota rece

dacia jogger

Dacia Jogger, dezamăgire la testul pentru siguranță!

Dacia Jogger, dezamăgire la testul EuroNCAP!

Citiți și: Dacia deschide comenzile pentru noul său model – JOGGER

Jogger a fost supus unei noi serii de teste, în urma cărora noul model intrat pe piață a obținut doar o stea, scrie Economica.net.

Rezultatele au fost făcute publice de către oficialii EuroNCAP, organismul independent european care testează siguranța mașinilor nou-intrate pe piață.

Conform rezultatelor, modelul mărcii românești, parte a grupului Renault, a primit o singură stea.

„Dacia a mers în direcția greșită cu Jogger, derivat al lui Sandero Stepway, câștigând doar o stea”, notează EuroNCAP.

Important de menționat este faptul că Jogger nu a fost testat complet, inginerii rezumându-se să verifice elementele suplimentare față de modelele de bază.

Nu există avertizare electronică

Modelul românesc a fost penalizat pentru că, în varianta cu șapte locuri, nu există avertizare electronică pentru cuplarea centurilor de siguranță.

„Dacia Jogger, care împarte aceeași platformă cu modelul de două stele Sandero Stepway testat de Euro NCAP anul trecut, coboară fără voioșie la o stea.

Mașina este oferită în variante cu cinci locuri pe două rânduri sau șapte locuri pe trei rânduri. Avertizarea pentru centura de siguranță nu este disponibilă pentru locurile de pe ultimul rând de scaune al modelului cu șapte locuri.

Inevitabil, mașina pierde o fracțiune de punct în comparație cu modelul din care este derivată și depășește astfel marja mică pe care Sandero o avea pentru a primi două stele”, menționează oficialii EuroNCAP.

Dacia Jogger nu este singurul model al mărcii cu doar o stea. În decembrie 2021, EuroNCAP a anunțat că Dacia Spring a obținut același calificativ. Și atunci oficialii organismului de testare au fost foarte acizi în exprimare, notează aceiași sursă menționată anterior.

Sursă: Economica.net

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • AAA spune:

    Dupa ce ca sunt vai mama lor ,acum mai au si preturi mari.
    Un break asa ,costa mai mult de 16 k euro. Duster costa si 23 k euro ,iar Logan ajunge la 15 k .. Astia de la Dacia vor sa concureze cu Skoda ,numai ca in Dacia stai ca in caruta ,iar calitatea .. Calitatea ce sa mai vb.

  • Florin spune:

    AAA…”vai mama lor”?…poate vai mama ta…cine te tine ma sa nu-ti iei altceva?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3