930×122 CAPRA 5

agricultura

VESTE BUNĂ PENTRU FERMIERI

Ministrul Agriculturii, deputatul de Piteşti Daniel Constantin, are o veste bună pentru fermieri. Potrivit ministrului, fermierii vor plăti o acciză de 21 de euro pe tona de motorină utilizată în agricultură, iar diferenţa dintre acest cuantum şi nivelul real al accizei va fi subvenţionată de stat. În acest sens a fost adoptat un act normativ.

Citiți și: Se dau bani de la stat pentru aceste persoane!

„Practic, este hotărârea de Guvern prin care creăm cadrul legal pentru perioada 2015-2020 de a acorda subvenţia pe care o aşteaptă fermierii an de an pentru motorina pe care o utilizează în agricultură, astfel încât să contribuim la reducerea costului de producţie. În fiecare an, conform regulamentelor europene şi legislaţiei naţionale, Guvernul trebuie să emită, după această hotărâre de Guvern, o altă hotărâre prin care stabilim sumele pe care le avem la dispoziţie pentru anul următor.”, spune ministrul.

Daniel Constantin precizează că în contul anului viitor suma estimată pentru acoperirea subvenţiei este de 700.000.000 de lei.

Citiți și: Adio subvenții pentru aceste persoane!

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3