EcoMoto 930×122

alpha bank

Decizia de ultim moment a două bănci gigant! Ce se întâmplă cu clienții

Decizia de ultim moment a două bănci gigant! Ce se întâmplă cu clienții

Citiți și: Salarii mai mari! Decizie crucială pentru 2024

Parteneriat strategic între două bănci gigant din România!

Alpha Bank și Unicredit fuzionează cu scopul de a crea cea de-a treia bancă din România, ca mărime, din punct de vedere al activelor.

Citiți și: SCAD RESTANŢELE ARGEŞENILOR LA BĂNCI

Alpha Services and Holdings și UniCredit au agreat principalele condiții financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank Romania și Alpha Bank Romania, ca parte a unui parteneriat strategic la nivel internațional., scrie economica.net.

În cadrul băncii create din fuzionea celor două, Alpha Bank ar urma să aibă o participație de 9,9% și să primească circa 300 de milioane de euro după due diligence, conform unor comunicate de presă ale băncilor implicate în tranzacție.

De asemenea, Alpha Bank va rămâne implicată în aceasta prin mecanisme de guvernanță corporativă, inclusiv prin reprezentarea la nivel de consiliu de administrație.

Decizia de ultim moment a două bănci gigant! Ce se întâmplă cu clienții

Tranzacția ar urma să fie finalizată anul următor, după parcurgerea procesului de confirmatory due dilligence, obținerea aprobărilor statutare și a celor din partea tuturor autorităților de reglementare implicate.

Sursa citată precizează că tranzacția va duce la crearea celei de-a treia bănci din piață din punct de vedere al activelor totale.

Este pentru prima dată în România când două grupuri bancare europene folosesc parteneriat pentru consolidarea pieței.

Această nouă abordare are ca scop nu numai să susțină economia românească mai bine, ci și să pună pe primul plan nevoile clienților și al acelor comunități în care își desfășoară activitatea, mai arată Alpha Bank.

Informații suplimentare, AICI.

Foto: Arhivă/Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90