930 x122 grota rece

formulare

taxa-auto

Decizie de ultim moment! Statul restituie banii românilor

Decizie de ultim moment! Statul restituie banii românilor

Citiți și: ANAF ANUNȚĂ RESTITUIREA TAXELOR AUTO

Un nou mecanism pentru restituirea fostelor taxe auto a apărut în vara anului 2022, iar ulterior, cadrul legal al acestui mecanism a fost completat, prin oficializarea normelor și a modelului cererii necesare celor ce n-au cerut restituirea la timp.

Acum, printr-un proiect de ordin pus luni în dezbatere publică, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) stabilește introducerea a două noi acte administrativ-fiscale ce vor fi utilizate de organele fiscale centrale și pentru restituirea fostelor taxe auto.

Citiți și: ULTIMA ȘANSĂ PENTRU PROPRIETARII DE MAȘINI

Concret, noile acte administrativ-fiscale sunt:

– decizie de restituire a sumelor de la buget sau de acordare a dobânzilor în cazul sumelor de restituit sau de rambursat de la buget;

– decizie de respingere a cererii privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule.

Decizie de ultim moment! Statul restituie banii românilor

Potrivit ANAF, ,,aceste formulare vor fi utilizate de organele fiscale centrale și pentru restituirea taxelor/ timbrului de mediu pentru autovehicule potrivit dispozițiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 93/2022 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule”.

Ambele documente au format A4 și se vor edita din sistemul informatic.

OUG 93/2022 stabilește că cei ce nu au avut timp să ceară, timp de un an, prin mecanismul apărut în 2017, restituirea fostelor taxe auto o pot face acum timp de cinci ani, respectiv până pe 29 iunie 2027.

Detalii, AICI .

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

6 comentarii

  • Ioan Filip spune:

    Statul știe de la cine a luat această taxă, să restituie fără a mai fi nevoie de cereri. Statul a cerut bani, statul are toate taxele legale și ilegale.

  • Marin spune:

    Crezi ca sunt prosti sa dea banii la toti care au achitat? Sunt multi care nu vor face cereri iar banii raman la ei,javrele,pentru salarii si pensii nesimtite.

  • Anghel Gabi spune:

    Am depus actele cu cererea de restituire din 28 04 2023 termenul era de 45 de zile, ghiciți ce? Cică nu sunt bani😂

  • Cojocaru Niculae spune:

    Am depus cererea de restituire a vechii taxe auto di n decembrie 2022 ,si nu Am primit nimic , sun mereu la anaf ,si nimic ,sunt dus cu vorba

  • Cojocaru Niculae spune:

    am depus cereres din decembrie 2022

  • Cojocaru Niculae spune:

    nu am primit nimic ,am facut cerere din decembrie 2022

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3