930×122 CUMPANA 5

kaufland

Decizie drastică luată de Lidl și Kaufland!

Unele dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România au luat o decizie drastică în plină criză energetică.

Citiți și: Pitești. Situație revoltătoare la LIDL – CNCD! Ce pățesc clienții care nu sunt atenți

Este vorba despre Lidl, Kaufland, dar și alte mari supermarketuri din țară.

Concret, pe lângă programul redus, pentru a face economie, patronii lanțurilor de supermarketuri și hipermarketuri au început să investească în tehnologie cu eficiență energetică mai bună sau în metode de producție proprie a energiei, notează Fanatik.ro.

Citiți și: Amendă RECORD la Lidl! Hoție pe față!

„Magazinul este încălzit, dar nu folosim gaze, ci mai degrabă e un sistem care recirculă căldura produsă de angrenajele de frig, iar iarna o transformă în căldură în pardoseală. Vara o transformă în aer condiționat pentru răcire”, a explicat situația Valer Hancas, director de comunicare al Kaufland.

Celebre lanțuri de magazine și-au montat panouri fotovoltaice și au înlocuit vitrinele vechi care consumau foarte mult curent, cu unele mai economice.

Pentru clienți situația poate fi deranjantă pentru că în interiorul magazinelor există mai puțină lumină și căldură, în timp ce iluminatul din parcarea supermarketului e oprit după terminarea programului, conform RTV.

Foto descriptiv: Romania Tv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Adrian Lautarescu spune:

    Poate fi numită o decizie drastică faptul că se fac investiții pentru economisirea energiei?

  • Anonim spune:

    Adrianei, ce nu înțelegi? Prima măsură luată a fost de a deschide peste tot magazine, utilate cu ce este mai ieftin, pentru a lua cota din piață. A doua măsură a fost să funcționeze cu minim de salariați chiar dacă îi muncesc că pe sclavi și mizeria se adună. A treia măsură pe care ei o consideră drastică, trebuie să facă ceva investiții cu impact asupra profitului repatriat, este să reducă factura la electricitate. Autorul folosește corect termenul.

570 X 90 CUMPANA 3