NOR CURIER 930X122

decizie

Decizie majoră privind pensiile!

Decizie majoră privind pensiile!

Decizie majoră privind pensiile!

Citiți și: Anunțul momentului! Venituri cu 80% mai mari pentru aceste persoane

Înalta Curte a confirmat ipoteza că Legea pensiilor nu exclude dreptul de opțiune al pensionarului de invaliditate între pensia de invaliditate și cea anticipată parțială atunci când îndeplinește condițiile pentru aceasta din urmă.

Decizia Curții a fost publicată în Monitorul Oficial, fiind obligatorie acum pentru toate instanțele de judecată.

Citiți și: Pensiile românilor sunt în pericol! Acțiune fără precedent

„În interpretarea şi aplicarea prevederilor art. 82 alin. (1), prin raportare la cele ale art. 79 alin. (1) lit. c) şi art. 65 alin. (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, nu este exclusă existenţa unui drept de opţiune între pensia de invaliditate şi pensia anticipată parţială la data îndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege pentru această din urmă categorie de pensie”, a concluzionat în aprilie ICCJ, în cadrul completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Detalii, AICI

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

3 comentarii

  • Ioniță Bogdan spune:

    Cînd primesc banii

  • Ploscar cristian spune:

    adica cum ca nu înteleg.sa îmi taie pensia de invaliditate în loc sa îsi taie iei pensiile speciale?daca vor asta cred ca va fi plin Bucurestiul de invalizi sa ne țină ei cei din parlament

  • Vintila Marin spune:

    vreau să știu dacă beneficiez de toate drepturile inclusiv indicele de 1,41

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3