930 x122 grota rece

pietoni

Decizie majoră! Se aplică pe toate drumurile naționale, județene sau locale

Decizie majoră pentru siguranța pietonilor!

Citiți și: Poliția Argeș, avertizare de ultim moment pentru toată lumea!

Pentru a reduce numărul accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii, autoritățile locale vor fi obligate să construiască trotuare în localitățile mici, pe cel puțin una dintre părțile drumurilor naționale, județene sau locale, potrivit unui proiect de lege adoptat de senatori.

Astfel, proiectul de lege citat de Avocatnet.ro va obliga autoritățile administrației publice ce au în proprietate drumurile de interes național, județean sau local și/ sau entitățile juridice ce le administrează să includă în programele de construire sau reabilitare a celor aflate în localități, pe lângă lucrările destinate circulației rutiere, și lucrări ce vizează circulația pietonală, respectiv de amenajare a unor trotuare pe cel puțin una dintre părțile drumului.

Citiți și: Accidente pe trecerea de pietoni. De ce se întâmplă

Proiectul merge acum la votul final al deputaților.

Totodată, autoritățile publice responsabile cu elaborarea planurilor de urbanism și de amenajare a teritoriului, precum și de normele tehnice privind regimul drumurilor publice de interes național, județean și local vor trebui să se asigure că, la proiectarea, execuția și intervențiile asupra drumurilor publice din intravilan, includ și facilități pentru traficul pietonal pe cel puțin una dintre părțile carosabilului, după cum subliniază inițiatorii.

Măsurile sunt necesare pentru reducerea sau eliminarea riscului la care pietonii din țara noastră sunt supuși zilnic din cauza lipsei trotuarelor. În cele mai multe cazuri, pe drumurile județene și naționale din localitățile mici nu există trotuare, iar pietonii din acele zone își riscă viața zilnic.

Detalii, AICI.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Ghitescu Teodor spune:

    Privatizarea proprietății publice, a construcțiilor de interes public și punerea instituțiilor statului capitalist român în slujba maximizării profiturilor private, prin cea mai antiromânească constituție din istoria țării, a creat haos economic, arhitectural și de armonie cu mediul natural.
    In consecință drumurile publice sunt tot mai înguste, parcările insuficiente și cu plată deși sunt construite cu bani publici, îngustarea sau dispariția trotuarelor, a spatiilor verzi etc.
    Asta înseamnă CAPITALISM: jaf public pentru îmbogățirea oligarhilor!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA