New Profesional Consult 930 x 122

elevi

Decizie radicală! Ce se întâmplă cu profesorii ce meditează copii

Decizie radicală! Ce se întâmplă cu profesorii ce meditează copii

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

O serie de schimbări importante vor apărea, în următoarea perioadă, la legislația educației, ele fiind conținute de două proiecte de lege ce au trecut de votul Parlamentului și se vor aplica în curând.

Potrivit proiectului ce vizează învățământul preuniversitar, profesorii nu vor mai putea să-i mediteze pe elevii cărora le predau la clasă.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Cei ce nu vor respecta această regulă vor putea fi sancţionați disciplinar, în ultimă instanță, chiar cu desfacerea contractului individual de muncă.

Mai exact, ,,personalului didactic de predare îi este interzis să desfăşoare activităţi de pregătire suplimentară contra-cost pentru elevii de la clasa/ clasele la care este încadrat în anul şcolar în curs”, după cum apare în document.

Un profesor va avea, după cum scrie în viitoarea lege, ,,obligaţia de diligenţă să depună eforturi pentru atingerea competenţelor necesare de către fiecare elev, prin activitatea la clasă şi prin programele de învăţare remedială”.

Decizie radicală! Ce se întâmplă cu profesorii care meditează copii

Meditarea unui elev de la clasă va reprezenta, alături de faptele de violenţă fizică și/ sau verbală îndreptate asupra elevilor sau colegilor, manifestarea convingerilor politice, prozelitismul religios și altele, abatere disciplinară.

Sancţiunile disciplinare care se vor putea aplica profesorilor, în raport cu gravitatea abaterilor, sunt:

– avertisment scris;

– reducerea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizaţia de conducere, de îndrumare şi control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni;

– suspendarea, pe o perioadă de până la trei ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru obţinerea gradaţiei de merit, pentru ocuparea unei funcţii de conducere, de îndrumare şi de control ori a unei funcţii didactice superioare;

– suspendarea, pe o perioadă de până la trei ani, a dreptului de a face parte din comisiile de organizare şi desfăşurare a examenelor naţionale;

– desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Acesta nu este singura schimbare propusă la actuala legislație a educației.

Detalii, AICI .

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3