930×122 CAPRA 5

fumat

Decizie radicală! Toți fumătorii sunt vizați

Decizie radicală! Toți fumătorii sunt vizați

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Legea referitoare la consumul produselor din tutun ar putea interzice fumatul în propria mașină în prezența copiilor.

Dacă propunerea va trece de Parlament, interdicțiile legate de fumat vor fi extinse în apropierea școlilor și spitalelor, a stațiilor de autobuz, a parcurilor și a terenurilor de sport.

Citiți și: Doi copii au furat o mașină și au plecat la plimbare. Unul dintre ei a fost reținut

Cei care aruncă chiștoace pe stradă vor primi amenzi de până la 500 de lei.

Propunerile se găsesc într-un proiect legislativ aflat în dezbaterea senatorilor, urmând ca votul final să fie dat de Camera Deputaților.

Decizie radicală! Toți fumătorii sunt vizați

Fumatul ar putea fi interzis ”pe terenurile sportive şi locurile de joacă pentru copii, precum şi în proximitatea acestora”.

De asemenea, se interzice  „în staţiile de aşteptare ale mijloacelor de transport în comun, a unităţilor sanitare şi de învăţământ şi în proximitatea acestora, şi în parcuri, cu excepţia spaţiilor special amenajate pentru fumat care nu pot depăşi 5% din suprafaţa totală a parcului”.

O altă masură cuprinsă în proiect este aceea referitoare la interzicerea fumatului la o distanță mai mică de 25 de metri de spitale și școli și de 15 metri față de stațiile de autobuz.

Dacă fumatul în autoturismul de serviciu este interzis de actualele prevederi, noua inițiativă va extinde această restricție și asupra autoturismelor personale, în prezența copiilor.

Proiectul propune sancțiuni cuprinse între 100 și 500 de lei.

Detalii, AICI 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90