Donaris 930 x 122

cet nord

DEMOLARE ÎN GĂVANA

Demolare în Găvana. Consiliul Local Piteşti a aprobat, în sfârşit, organizarea licitaţiei pentru dezmembrarea CET Nord (Găvana).

Citiți și: Un scandal incredibil la Auchan! Ce s-a auzit în tot magazinul a șocat pe toată lumea

CET-ul este dezafectat de mai multă vreme din cauza instalaţiilor vechi (din anii ’60) şi a costurilor mari de întreţinere şi funcţionare în raport cu noile centrale termice de cartier care au fost construite între timp.

În caietul de sarcini aprobat pentru licitație se prevede că se va porni de la un preţ iniţial de 2,9 milioane de lei (cu tot cu TVA), preţ care poate să mai scadă dacă licitaţia se repetă din diverse motive (cum ar fi lipsa ofertanţilor).

Citiți și: Pitești. Accident grav lângă „Cornul Vânătorului”! Un începător și-a făcut praf mașina

Instalaţiile vor fi dezmembrate de către firma care va câștiga licitația şi vor ajunge la fier vechi. Ulterior, terenul liber de sarcini îi va reveni municipalităţii, care a anunțat că vrea să amenajeze aici un parc industrial. Data de organizare a primei licitaţii urmează să fie anunţată.

Se estimează că din dezmembrare vor rezulta: 3,6 milioane de kg de fier; 27.000 de kg de aluminiu; 13.200 de kg de cupru; 2.600 de kg de plumb și 22.700 de kg de ulei de motor.

Acesta este al doilea CET vechi dezafectat în Piteşti, după cel de lângă Arpechim (CET Sud II). Nici CET Sud I nu mai funcţionează, dar încă este în picioare. (Foto: descriptiv) 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3