Donaris 930 x 122

elevi

DEŞI ŞCOLILE SUNT ÎNCHISE, ÎNCEPE PROGRAMUL „MIEREA ÎN ȘCOLI”

Programul „Mierea în școli” intră în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2021. La acest moment, Guvernul nu a pus în dezbatere sau pe ordinea de zi niciun proiect de OUG care să proroge termenul şi, fără un astfel de act normativ, măsura va intra în vigoare de la 1 ianuarie, obligând Executivul să bugeteze sprijinul în Legea Bugetului de stat pe 2021.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Programul prevede că „se acordă gratuit pentru preșcolari și elevii din învățământul primar de stat, privat și confesional miere polifloră, în limita unei cantități de 350 grame miere lunar”.

Legea privind acordarea de miere școlarilor din ciclul I-IV a fost adoptată din 2006, dar în fiecare an, Guvernul a găsit de cuviință ca la final de an, prin OUG, termenul de intrare în vigoare să fie amânat. Așa s-a întâmplat și în decembrie 2019, când, prin OUG 78/2019, Executivul a decis ca programul „Miere în școli” să fie suspendat până pe 31 decembrie 2020.

Citiți și: Atenție! Amenzi pentru elevi!

Autoritățile competente naționale pentru acordarea drepturilor școlarilor la miere sunt Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Educației Naționale.

Autoritățile competente la nivel local pentru acordarea mierii în școli sunt consiliile județene, care își asumă organizarea și derularea procedurilor de achiziție, în condițiile legii, a mierii de albine poliflore destinate preșcolarilor și elevilor din învățământul primar de stat, privat și confesional.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90