New Profesional Consult 930 x 122

city insurance

Dezvăluiri incredibile despre falimentul City Insurance!

Dezvăluiri incredibile despre falimentul City Insurance!

Citiți și: Veste mare pentru păgubiții Euroins și City Insurance!

Pe 1 ianuarie 2023, odată cu plata de către stat a 120 de milioane de euro către asigurații City Insurance, „afacerea City” a devenit, într-o discreție absolută, cel mai mare dezastru din istoria asigurărilor din România.

Ca să finanțeze falimentul, oamenii și firmele din toată România plătesc deja polițe mai mari de asigurări.

Încă din primăvara lui 2021 procurorii au fost anunțați, cu probe din Elveția, că City a falsificat conturile de garanții pe care nu le-a avut niciodată. Dar după aproape doi ani, dosarul e într-o fază incertă la DIICOT: toți acționarii, managerii City și asociații lor sunt liberi, iar persoanele responsabile din ASF ocupă aceleași funcții sau mai înalte.

Acum câteva luni, un alt raport oficial, de data asta din Anglia, a semnalat din nou că sume mari de bani din polițele românilor au fost transportate în afara țării până când compania a intrat în imposibilitate de plată, conform Libertatea.

Un document confidențial trimis statului român de autoritățile fiscale de la Londra, al cărui conținut Libertatea îl face azi public, descrie schemele financiare care susțin că City Insurance nu a fost un faliment provocat de un prost management, ci o fraudă premeditată, la proporții fără precedent.

Astfel, șefii români ai companiei City și partenerii lor străini au luat banii plătiți în polițe de oameni și firme pe care mai departe nu le-au garantat sau reasigurat conform legii.

Ei au falsificat contractele de solvabilitate financiară, precum și conturile de lichidități, și au transferat banii în afara țării, unde și-au însușit sume mari, neplătind, în final, asigurații – asta rezultă din documentul trimis statului român de Financial Conduct Authority din UK, raport concordant cu alte surse documentate de redacție.

Înșelarea plătitorilor de asigurări din România a durat cel puțin 5 ani, până când schema piramidală City s-a prăbușit. Totul s-a petrecut sub supravegherea și controlul responsabililor din ASF.

Cele mai recente date financiare arată că, până la 31 decembrie 2022, statul român „a plătit 603 milioane de lei (n.r. – 120 de milioane de euro) către 64.500 de creditori de asigurări de la City Insurance”, după cum a răspuns Fondul de Garantare a Asiguraților la o solicitare a redacției.

Încă 200.000 de cereri de la asigurații City sunt în procesul de așteptare, evaluare și analiză. Toate costurile sunt achitate prin creșterea din 2022 a prețului la polițele plătite de români.

Citește mai multe detalii despre schema piramidală City Insurance AICI: INVESTIGAȚIE. Falimentul de sute de milioane de euro de la City Insurance din România, dezvăluit într-un document confidențial, trimis de autoritățile britanice: „Sume mari de bani, bazate pe contracte false, au fost transferate unor persoane”

Foto: Bursa.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90