New Profesional Consult 930 x 122

Ciprian Marangoci

DGA Argeș: Comisar de Poliție prins luând mită 500€ și cartușe de țigări

DGA Argeș: Comisar de Poliție prins luând mită 500€ și cartușe de țigări

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Update 2: DGA transmite:

,,La data de 28.07.2023, ofițeri de poliție judiciară ai  Direcției Generale Anticorupție  – Serviciul Județean Anticorupție Argeș și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au pus în aplicare  mandate de percheziţie domiciliară vizând spaţii din incinta unei instituţii publice, într-un dosar privind săvârșirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi luare de mită.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a reţinut că inculpatul, șef al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă,  a fost prins în flagrant în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv suma de 500 euro şi un cartuş de ţigări, pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite și a apelurilor telefonice și pentru a  primi în incinta unității de detenție pachete cu o greutate mai mare decât limita legală.

Citiți și: Accident în Argeș: Două puștoaice, impact deosebit de grav cu o mașină de 16 ani

Totodată, profitând de funcţia deţinută, inculpatul a pretins și primit sume de bani și bunuri de la persoane aflate în arest preventiv, în schimbul cărora le-a permis să primească vizite fără acordul prealabil al procurorului care efectuează urmărirea penală.

Acțiunile inculpatului au avut drept scop favorizarea persoanelor aflate în detenție cu consecința îngreunării cercetărilor în dosare instrumentate de către DIICOT.

Ulterior audierii, procurorii au dispus reţinerea inculpatului, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 29.07.2023, să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă. Acţiunea a beneficiat și de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”

Update: Poliția Argeș transmite:

„La data de 29 iulie 2023, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeș a fost informat de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești cu privire la faptul că, față de un angajat, a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost luată măsura reținerii.

În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză a fost pus la dispoziție, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege”.

Știrea inițială: Argeș. Comisar din Poliție, reținut!

Comisarul Centrului de Reținere și Arest Preventiv Argeș, Ciprian Marangoci a fost reținut de autorități pentru 24 de ore, după ce a fost audiat ore în șir de procurorii DIICOT.

Surse apropiate anchetei declară că ofițerul ar fi primit bani de la rudele unei persoane aflată în arest preventiv, în schimbul mai multor favoruri.

Argeș. Comisar din Poliție, reținut!

Conform stirileprotv.ro, familia comisarului se afla sub observația DIICOT, astfel fiind și acesta interceptat în timp ce solicita favoruri.

Ciprian Marangoci este cercetat acum pentru luare de mită și favorizarea persoanei din arest.

Comisarul a fost 12 ani la conducere, iar acum riscă să ajungă chiar el după gratii.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3