Donaris 930 x 122

locuri de munca

Dificultățile tinerilor în găsirea unui loc de muncă

Motivele principale din cauza cărora tinerii nu își găsesc un loc de muncă este lipsa de experienţă şi pretenţiile salariale prea mari, spun angajatorii. 

Citiți și: Sute de joburi disponibile! Se deschide o fabrică gigant

Mai puțin de 20% dintre tinerii sub 24 de ani, care își caută în mod activ un loc de muncă, reușesc să se angajeze, potrivit Digi24.

În luna septembrie a anului 2019 cea mai mare companie de recrutare online înregistra 147.000 de cereri, doi ani mai târziu numărul acestora s-a dublat, iar cu toate acestea doar 17,7% s-au și angajat, conform aceleiași surse.

Citiți și: Centrul Comercial din Pitești face angajări! Ce se caută

Marea majoritate a tinerilor aleg să renunțe la studii pentru că angajatorii nu caută doar oameni cu diplomă, ci și cu experiență.

Conform sociologilor, lipsa de experiență este recunoscută imediat, iar în cele mai multe dintre cazuri, tinerii nu reuşesc să-l convingă pe angajator că merită postul scos la concurs.

Foto descriptiv: Angora.md

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3