930×122 CUMPANA 5

Adrian Vasiliu

DIN EUROPA, ÎNAPOI LA ȘCOALĂ

Din Europa, înapoi la şcoală. Colegiul Naţional ”I.C. Brătianu” a găzduit prezentarea cu titlul „Back to School” din cadrul programului cu acelaşi nume al Comisiei Europene, destinat funcţionarilor europeni care doresc să împărtăşească elevilor din propriile experienţe de muncă şi de viaţă.

Citiți și: Studenții de la UPIT se plâng că îngheață la cursuri: „Este mai frig decât afară!”

Prezentarea a fost făcută în faţa elevilor de clasa a XII-a de către Adrian Vasiliu, fost elev al liceului, actualmente monitor media la Comisia Europeană. El a povestit elevilor despre cariera sa europeană, dar şi despre multiplele oportunităţi pe care Europa le oferă pentru tinerii din toate statele membre.

Astfel, s-a discutat despre programul DiscoverEU, care permite la mii de tineri europeni care au 18 ani să călătorească, timp de o lună, gratuit, prin toată Europa. De asemenea, elevii de la Brătianu au putut afla şi despre avantajele programului Erasmus+, destinat mai multor categorii de tineret.

Citiți și: Pitești: Sute de mii de euro pentru Colegiul „Brătianu”! De ce se dau banii

Nu în ultimul rând, Adrian Vasiliu le-a explicat viitorilor votanţi modalitatea de lucru a instituţiilor europene, vorbind inclusiv despre alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc pe 26 mai 2019.

O prezentare similară, de data aceasta cu titlul „Back to University”, a avut loc şi la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Piteşti. Aici, în calitatea sa de fost student la jurnalism şi actual funcţionar european, Adrian Vasiliu le-a vorbit viitorilor ziarişti despre munca sa de zi cu zi, din domeniul monitorizării presei, dar şi despre propria carieră din presa argeşeană.

Nu au lipsit nici prezentările oportunităţilor pentru studenţii piteşteni, printre care acelaşi program Erasmus+, dar şi posibilitatea de a efectua activităţi de voluntariat în toată Europa, cu finanţarea Comisiei Europene.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

SMART KIDS 570×90