accidente rutiere

Din ianuarie, 36 de oameni au murit pe șoselele din județul Argeș

Ziua de 21 septembrie 2021 a fost propusă, în cadrul proiectului ,,ROADPOL Safety Days”, ca zi fără persoane decedate din accidente rutiere produse pe drumurile din Europa.

Citiți și: CONCURS DIRECTORI DE ȘCOLI – PROBA SCRISĂ

La nivelul județului Argeș, acest obiectiv nu a putut fi atins, întrucât s-au înregistrat două accidente grave, soldate cu decesul unei persoane (Subiectul pe larg: AICI – Accident mortal cu un motociclist, în Argeș), și rănirea gravă a altor două (Subiectul pe larg: AICI – Alt accident grav lângă Pitești), spre deosebire de anul trecut, când, în această zi, pe drumurile din judeţ, nu a fost înregistrat niciun eveniment rutier în care persoanele implicate să aibă leziuni.

INFORMAȚII STATISTICE

În perioada ianuarie-august 2021, pe raza judeţului Argeş, s-au produs 78 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 36 de persoane şi rănirea gravă a altor 57 de persoane.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020, se observă o scădere, cu aproximativ 18%, a numărului accidentelor rutiere grave.

În ceea ce priveşte principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere, viteza excesivă sau neadaptată continuă să se situeze pe primele locuri, alături de indisciplina pietonală şi lipsa acordării priorităţi pietonilor.

19 dintre cele 78 de accidente rutiere grave, produse în judeţul nostru în primele 8 luni ale anului 2021, au avut drept cauză viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum şi trafic. Acestea s-au soldat cu 12 morţi şi 15 răniţi grav.

Peste jumătate din accidentele rutiere, soldate cu consecințe grave, au avut loc în mediul rural (57 de accidente, soldate cu moartea a 27 de persoane), iar din punct de vedere statistic, cele mai multe s-au petrecut miercurea și vinerea, în intervalul orar 12.00-18.00.

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR ARGEȘENI

Circulaţi cu viteză redusă, permanent adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi adoptaţi o manieră preventivă de condus. Nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante, nu uitați de politețea rutieră și respectați indicațiile polițiștilor, aflați la datorie.

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

Reamintim pietonilor că trebuie să îşi ia măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!

Recomandăm o atenție sporită atât motocicliștilor și bicicliștilor, cât și față de aceștia, având în vedere mai ales că prezenţa acestora pe drumurile publice este una nepermanentă, cu specific sezonier şi, în cea mai mare parte, condiţionată de condiţiile meteo.

Foto: descriptiv

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441