EcoMoto 930×122

agricultura

E JALE! INUNDAȚIILE AU FĂCUT PRĂPĂD ÎN CULTURILE AGRICOLE!

Direcţia Agricolă Argeş a finalizat raportul privind pagubele produse de inundaţii în urma ploilor abundente din aprilie şi mai.

Citiți și: Vreme extremă în țară! De la 32 de grade, la doar 15, în câteva ore!

Conform documentului, care a fost înaintat prefectului Mihai Oprescu, şeful Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, au fost afectate 1.200 de hectare de teren cultivat cu grâu, 200 de hectare de culturi de orz şi 100 de hectare de culturi de rapiţă. Mai mult, precipitaţiile din aprilie (200 de litri pe mp, conform Direcţiei Agricole!) şi din mai (cu o medie de 80 de litri pe mp) împiedică aplicarea tratamentelor împotriva bolilor şi dăunătorilor, a căror dezvoltare este favorizată de prezenţa umidităţii.

Suprafaţa totală însămânţată toamna trecută cu grâu şi triticale este de 54.000 de hectare, iar cea cu orz şi rapiţă, de 10.500 de hectare. Mai sunt cultivate şi 307 hectare cu orzoaică, dar acestea nu au fost afectate de ploi. În Argeș există peste 170.000 de hectare de teren agricol arabil. (Foto: incomod-media.ro)

Citiți și: Vremea se „sucește”: Vin ninsori abundente! Iată zonele

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90