930 x122 grota rece

dirijor

Dirijor român, decorat de Ministerul Culturii din Franța

Ministerul Culturii din Franța a anunțat decorarea dirijorului român Ion Marin cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler (Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres), una dintre cele mai importante distincții ministeriale ale Franței.
Titulatura de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres îi va fi acordat celebrului muzician român pentru „contribuția și angajamentul în serviciul culturii”, după cum menționează scrisoarea oficială transmisă de Ministrul Culturii din Franța, doamna Roselyne Bachelot-Narquin.

Citiți și: Poliția intervine în scandalul momentului: ,,Vagabondaj!”

„În excepționala sa carieră de aproape 40 de ani dăruiți performanței, Ion Marin s-a distins și ca un promotor de seamă al culturii franceze, francofoniei, precum și al valorilor europene universale. Din 1983 până în prezent, Ion Marin a dirijat în Franța peste 150 de concerte și spectacole de operă.

Ion Marin este un susținător declarat al cooperării culturale între România şi Franţa, fiind una dintre personalitățile implicate în pregătirea inaugurării oficiale a Sezonului România – Franța 2019 la Paris și a participării Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” la concertul de deschidere organizat la Dôme des Invalides, în luna noiembrie 2018, în prezența preşedintelui României și a oficialităților din capitala Franței.

Citiți și: DIRIJOR SUD-COREEAN, APLAUDAT FURTUNOS ÎN PITEȘTI

Personalitate importantă a scenei muzicale internaționale, Ion Marin este printre puținii dirijori din lume care au atins celebritatea la nivel mondial, atât în aria simfonică, cât și în cea a operei.
Activitatea profesională a maestrului Ion Marin este întregită de implicarea hotărâtoare și ferventă în două mari programe, atât culturale, cât și sociale. Ion Marin este Directorului de onoare al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și, de asemenea, Președintele fondator al Programului Național Cantus Mundi România și al Symphonia Mundi, care unesc prin muzică și activități culturale și sociale peste 60.000 de copii și dirijori din România”, precizează Departamentul de comunicare al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3