New Profesional Consult 930 x 122

filarmonica pitesti

Dirijorul Iulian Rusu revine la Filarmonica Pitești

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire joi, 24 martie, de la ora 19.00, la un nou concert simfonic. De la ora 19.00, în Sala Simfonia, artiștii piteșteni, dirijorul Iulian Rusu și solista serii, clarinetista Ioana Tomescu vor interpreta Concertul pentru clarinet și orchestră în La major de W. A. Mozart.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Publicul va audia și Jacques Ibert – Hommage à Mozart și Suita nr. 4 pentru orchestră Mozartiana de P. I. Ceaikovski.

Despre Iulian Rusu

Iulian Rusu (foto) a început studiile muzicale la nouă ani, când a ales clarinetul ca instrument principal. A absolvit toate formele de învățământ fiind, la momentul actual, doctor în muzică (dirijat de orchestră). De la dirijorul japonez Daisuke Soga ia, în anul 1994, primele lecţii de dirijat‚ perfecţionîndu-se, ulterior, cu Dumitru Goia, Jorma Panula, Octav Calleya și cu Sergiu Comissiona.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

S-a aflat la pupitrul orchestrelor filarmonicilor din Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Craiova, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Mureş, Timișoara. A efectuat turnee, în calitate de solist sau dirijor, în România, Bulgaria, Germania, Israel, Italia, Chișinău, Cipru, Coreea de Sud, Kuweit, Spania, Suedia, S.U.A. şi Ungaria.

Dirijor permanent al Filarmonicii Brașov, predă cursuri de clarinet şi orchestră de suflători la universități de prestigiu din țară. A mai dirijat orchestra Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute.

Despre Ioana Tomescu

Elevă în clasa a XI -a la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București, Ioana Tomescu (foto) a ales, la vârsta de 10 ani, să studieze clarinetul. De atunci, obținut numeroase premii la concursurile de interpretare instrumentală din țară și din străinătate.

A fost selecționată în orchestrele Young Concertgebouw (formată din tineri muzicieni între 15 și 18 ani din toată Europa), Orchestra Junior (cea mai tânără dintre orchestrele naționale de tineret) și Orchestra Sinfonietta (orchestra națională, alcătuită din tineri muzicieni cu vârste între 16 si 18 ani).

A cântat, ca solistă, cu Filarmonica Pitești, Filarmonica Râmnicu-Vâlcea și Orchestra Inginerilor „Petru Ghenghea”. A susținut recitaluri la Palatul Șuțu, pe scena Pieței Festivalului „Enescu”, la Institutul Maghiar din București și la colegiul unde studiază.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3