930×122 CAPRA 5

concert filarmonica pitești

Dirijorul Tiberiu-Dragoș Oprea revine la pupitrul orchestrei simfonice a Filarmonicii Pitești

Dirijorul Tiberiu-Dragoș Oprea revine la pupitrul orchestrei simfonice a Filarmonicii Pitești
După un an de zile, dirijorul Tiberiu-Dragoș Oprea revine la pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Filarmonicii Pitești. Revenirea acestuia va fi marcată printr-un concert simfonic joi, 1 septembrie, de la ora 19.00 în sala Simfonia.

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu-Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, al Filarmonicii „George Enescu” din București, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

În program:

Verdi – Uvertura Nabucco;
Offenbach – Uvertura Orfeu în infern;
Shostakovici – Valsul nr. 2;
Grieg – Peer Gynt;
Selecțiuni din Suita 1: Dimineața;
Dansul Anitrei;
În Peștera Regelui munților;
Humperdinck – Uvertura Hansel și Gretel;
Dvořák – Dans slav nr. 8;
Borodin – Dansuri polovtiene;
Bizet – Carmen;
Selecțiuni din suitele 1 și 2;
G. Dinicu – Hora Staccato.
Intrarea este liberă!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90