Donaris 930 x 122

consiliul local

Discuții aprinse din cauza Poliției Locale Pitești! Ce s-a hotărât!

Discuții aprinse din cauza Poliției Locale Pitești! Ce s-a hotărât!

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Un proiect de hotărâre votat astăzi în Consiliul Local Pitești a creat discuții în rândul aleșilor locali.

Concret, a fost vorba despre un proiect privind Regulamentul de organizare și funcționare (ROF) a Poliției Locale. Miza, în opinia consilierilor din Opoziție, a fost controlul asupra instituției.

Citiți și: Situație de-a dreptul revoltătoare! Nu se mai poate: „O să ies pe toate posturile naționale!”

Astfel, spre deosebire de ultimul ROF al Poliției Locale, cel votat astăzi elimină sintagma „aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Pitești” din textul hotărârii.

„Poliția Locală a Municipiului Pitești este o instituție publică de interes local, cu peronalitate juridică, care își îndeplinește atribuțiile în mod nemijlocit sub autoritatea și controlul Primarului Municipiului Pitești”, se arată în proiectul de astăzi.

În 2019, atunci când fusese votat un proiect similar, sintagma era următoarea: Poliția Locală a Municipiului Pitești este o instituție publică de interes local, cu peronalitate juridică, aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Pitești, care își îndeplinește atribuțiile în mod nemijlocit sub autoritatea și controlul Primarului Municipiului Pitești.

„N-am nevoie de Poliția Locală!”

„Nu înțeleg de ce există această schimbare”, a spus Răzvan Șerbănoiu, consilier local din partea PNL, care a anunțat, de altfel, și că nu va vota proiectul.

„Dacă singura modificare este de a schimba șefia Poliției Locale și să fie direct în controlul primarului, eu consider că nu este în regulă, cu atât mai mult cu cât nu înțeleg cu ce încurcă Consiliul Local în acest regulament”, a adăugat și Mihai Coteț, de la PNL.

„Așa se întâmplă când nu citești legea, ajungi la concluziile astea”, a fost replica primarului Cristian Gentea, care a precizat și că „N-am nevoie de Poliție Locală nici acasă, nici pe stradă, știu drumul … Și pe teren, când mă duc, mă duc fără Poliția Locală”.

Situația a fost explicată de secretarul municipiului Pitești, Cătălin Călugăru. Conform acestuia, ar fi vorba de o „îmbunătățire” a actelor administrative. „Am observat că a rămas această sintagmă, cu Consiliul Local (…) Întotdeauna ne îmbunătățim actele. Este un simplu fapt de a îmbunătăți un act administrativ, o hotărâre”, a spus Călugăru în ședința de Consiliu Local.

Discuțiile, pe larg, în imaginile video de mai jos, începând cu minutul 46.

 

 

Vă amintim că ieri primarul Cristian Gentea a avut o reacție tranșantă la adresa conducerii Poliției Locale, după ce mai mulți tineri au distrus un loc de joacă din cartierul piteștean Trivale. Amănunte, AICI – Pitești. Gentea „decapitează” Poliția Locală: Cineva va plăti cu funcția!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Anonim spune:

    Hai, ca e prea mare gogomania asta de a pune Politia Locala sub ordinul direct al primarului. Imi aduce aminte de vremurile cand Pendiuc ii punea pe politistii locali sa patruleze in zona casei celei careia ii zicea „iubirica”. N-are importanta ce palavrageste primarul ca argumente, primarul nu trebuie sa fie „dictator” in administratie, el trebuie sa puna in aplicare ceea ce decide Consiliul Local prin vot, are atributii executive, nu de decizie. Ce ar fi daca Parlamentul ar trebui sa execute ordinele primului-ministru sau ale presedintelui tarii fara sa voteze? Ce naiba, e la mintea cocosului ca primarul asta o ia razna si incepe sa aiba atitudine de stapan care crede ca primaria si orasul sunt tarlaua lui, mosia personala unde el taie si spanzura… Daca e lasat sa faca asta, ne intoarcem la vremea comunistilor si a prim-secretarilor de partid.

  • sorin spune:

    Cum sa fie Politia Locala la dispozitia Primarului? Cine e ,stapanul orasului? Daca lui nu -i trebuie unora ne trebuie.

  • Alecse spune:

    Pai de aceea i se spune ,,locala,, avand atribuții în oraș și cine este primul om al orașului? Primarul ! Mi se pare normal sa aibă decizia în a dispune și ai solicita acolo unde trebuie!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90