Donaris 930 x 122

sobe pe lemne

    Dispar sobele tradiționale! Cu ce vor fi înlocuite

    În perioada sezonului rece, încălzirea locuinței este o prioritate pentru mulți români.

    În special în zonele rurale, sobele reprezintă sursa principală de căldură. Cu toate acestea, se pare că în curând vom vedea o schimbare în această privință.

    Sobele clasice sunt o sursă importantă de emisii. În conformitate cu obiectivele europene de neutralitate a carbonului până în 2050, vor fi înlocuite treptat de pompele de căldură, notează Hotnews.ro.

    Pompele de căldură sunt considerate un pas esențial în tranziția către o energie curată, conform Comisiei Europene.

    În România, planul este de a înlocui sobele pe lemn cu pompe de căldură, astfel încât acest tip de încălzire să fie tot mai prezent în clădirile din comunitatea noastră.

    Tehnologiile ineficiente, cum ar fi sobele pe lemn, vor fi înlocuite treptat.

    Potrivit sursei citate, se estimează că pompele de căldură vor reprezenta aproximativ un sfert din sursele de încălzire și răcire ale țării.

    Astfel, directivelor Comisiei Europene privind protejarea mediului li se va da curs și la nivel național. Aceasta este o schimbare importantă către o încălzire mai eficientă și mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

    Obiectivul strategiei REPowerEU este de a accelera instalarea pompelor de căldură în rețelele majore de încălzire și răcire urbană. Dar și de a dubla ritmul actual de instalare a acestor tehnologii în clădiri.

    Comisia Europeană precizează că, după instalarea a 3 milioane de sisteme de pompe de căldură numai în 2022, obiectivul este de a instala cel puțin 10 milioane de pompe de căldură suplimentare până în 2027.

    Mai multe detalii, AICI.

    Foto descriptiv: MediaFLUX.ro

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90