Donaris 930 x 122

asigurari

DOAMNE FEREŞTE DE-UN CUTREMUR PUTERNIC! ARGEŞENII SUNT EXPUŞI!

În ultima perioadă zona seismică Vrancea dă semne de „nervozitate”. Cutremurele de peste 3 grade pe scara Richter au devenit aproape cotidiene, iar cele de peste 4 grade nu mai sunt nici ele o excepţie.

Citiți și: Seism, azi, în România! Pământul s-a cutremurat

Și în aceste condiţii există voci care afirmă că trebuie să ne aşteptăm, inevitabil, şi la un seism de mari proporţii, care va produce pagube mari. Din păcate, argeşenii sunt expuşi din cel puţin două motive.

Pe de-o parte, conform hărţilor de risc întocmite de specialişti, Argeşul se află printre zonele care ar avea de suferit puternic de pe urma unui cutremur mai mare. Pe de alta, numărul argeşenilor care şi-au făcut asigurări de locuinţe în caz de seism şi inundaţii (nici acestea nu ne-au ocolit!) este redus. Conform datelor centralizate de la asigurători, în Argeş sunt asigurate pentru cutremur şi inundaţii doar 27% dintre locuinţe. Asta înseamnă că trei sferturi dintre proprietarii argeşeni de locuințe sunt descoperiţi! Cel mai bine stau românii din județul Sibiu, care au un grad de asigurare a locuinţelor de 51%. (Foto cutremurul din 1977: timetv.ro)

Citiți și: A fost iar cutremur în țară! Zona în care s-a produs ridică semne de întrebare

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3