930 x122 grota rece

dotari

Dotări de 4,9 milioane de euro la Spitalul Mioveni

Spitalul Mioveni dispune de noi dotări, finanțate din bani europeni.

Citiți și: Premieră istorică la Spitalul din Mioveni!

Spitalul Orășenesc Mioveni a finalizat implementarea proiectului cu titlul ,,Creșterea capacității de gestionare a crizei cauzată de virusul COVID – 19 prin dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Orășenesc Mioveni”, a anunțat directorul unității medicale, Mircea Stoian, într-o conferință de presă susținută astăzi.

 

Citiți și: Situație halucinantă! Uite medicii, nu-s medicii! Ce se întâmplă cu ATI-ul de la Județean

Alături de acesta, la conferință a participat și Iacobescu Alexandru, director medical al Spitalului Mioveni, Constantin Iorga, responsabilul proiectului și Andreea Bănica Durdun, responsabilul de achiziții.

de la stânga la dreapta – Iacobescu Alexandru, Mircea Stoian, Andreea Bănica Durdun și Constantin Iorga

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de Autoritate de Management.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

– Dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și de analize medicale, CPU pentru afecțiuni complexe cu abordare pluridisciplinara (Ortopedie-traumatologie, Ostetrica-ginecologie, Chirurgie), Secția Boli Infecțioase, Compartiment ATI) și sunt destinate pacienților cu infecție de coronavirus.

– Îmbunătățirea accesului la servicii medicale a persoanelor din județul de implementare prin creșterea stării de sănătate publică.

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 23.798.474,57 lei, echivalentul a 4,9 milioane de euro, valoare totală eligibilă nerambursabilă.

Proiectul este finanțat 100% prin FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională).

Data începerii proiectului a fost 15.10.2020, iar data finalizării, conform contractului de finanțare, este 31.08.2022.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90