New Profesional Consult 930 x 122

dotari

Dotări de 4,9 milioane de euro la Spitalul Mioveni

Spitalul Mioveni dispune de noi dotări, finanțate din bani europeni.

Citiți și: Șase școli speciale din Argeș, dotate cu bani din PNRR

Spitalul Orășenesc Mioveni a finalizat implementarea proiectului cu titlul ,,Creșterea capacității de gestionare a crizei cauzată de virusul COVID – 19 prin dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Orășenesc Mioveni”, a anunțat directorul unității medicale, Mircea Stoian, într-o conferință de presă susținută astăzi.

 

Citiți și: Spitalul din Mioveni, premiu de excepție!

Alături de acesta, la conferință a participat și Iacobescu Alexandru, director medical al Spitalului Mioveni, Constantin Iorga, responsabilul proiectului și Andreea Bănica Durdun, responsabilul de achiziții.

de la stânga la dreapta – Iacobescu Alexandru, Mircea Stoian, Andreea Bănica Durdun și Constantin Iorga

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de Autoritate de Management.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

– Dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și de analize medicale, CPU pentru afecțiuni complexe cu abordare pluridisciplinara (Ortopedie-traumatologie, Ostetrica-ginecologie, Chirurgie), Secția Boli Infecțioase, Compartiment ATI) și sunt destinate pacienților cu infecție de coronavirus.

– Îmbunătățirea accesului la servicii medicale a persoanelor din județul de implementare prin creșterea stării de sănătate publică.

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 23.798.474,57 lei, echivalentul a 4,9 milioane de euro, valoare totală eligibilă nerambursabilă.

Proiectul este finanțat 100% prin FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională).

Data începerii proiectului a fost 15.10.2020, iar data finalizării, conform contractului de finanțare, este 31.08.2022.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3