New Profesional Consult 930 x 122

convoi militar

Două convoaie cu blindate de luptă din Franța, pe teritoriul României

Două convoaie cu tehnică militară franceză au intrat în România, pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac din județul Arad, în seara de 23 octombrie, puțin înainte de miezul nopții, transmite Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Citiți și: România nu intră în Schengen!

Cele două convoaie au fost compuse din blindate ușoare și grele de infanterie.

Acestea au fost întâmpinate de colonelul francez Alexandre de Féligonde, din partea Grupului de Luptă al NATO, alături de colonelul Tiberiu Cojocaru, din cadrul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, , potrivit sursei citate.

Citiți și: Brad Pitt are buletin de România

Convoaiele cu tehnică militară sunt destinate să sporească prezența armatei franceze în grupul de luptă NATO care se află la noi în țară pentru apărarea flancului de sud-est al alianței.

„Operația logistică de dislocare a tehnicii din baza Mourmelon-le-Grande din Franța către Cincu, România, pe roți, pe o distanță de mai mult de 2000 de kilometri, a debutat din 18 octombrie și poartă numele Operația „Balaur”, inspirat după personajul mitologic din legendele românești.

Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră.

La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance (Spearhead) al Forței cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează BGFP pe teritoriul național, integrând, pe bază rotațională, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos.”, transmite MApN.

Sursă foto: Facebook Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3