930X122 MAIA

incendiu

Două incendii în Argeș. Intervin pompierii

Două incendii în Argeș. Intervin pompierii

Citiți și: Exclusiv. Panică la „Casa Albă”, azi noapte, clădirea de 8.5 mil € din Centru Piteștiului

Update, ora 20.51

ISU Argeș transmite:

Nu a fost pericol de propagare la zona locuită sau să afecteze traficul rutier, însă flăcările au afectat în localitatea Bogați aproximativ 300 mp de teren, iar în localitatea Căteasca aproximativ 1000 mp.

Citiți și: A ars până la temelie! Flăcările violente s-au extins!

Pe parcursul acestei săptămâni, pompierii au fost solicitați să intervină și în localitățile Stolnici și Buzoești pentru stingerea a două incendii care au ars vegetația de pe aproximativ 6000 mp de teren și câțiva pomi fructiferi.

Cauzele probabile de izbucnire ale incendiilor au fost fie utilizate intenționată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului, fie utilizarea focului deschis în spații deschise.

Drept pentru care, pentru evitarea unor situații de urgență în care focul deschis poate scăpa de sub control, rugăm cetățenii să respecte următoarele prevederi generale:

– condiţii meteorologice fără vânt;

– colectarea în grămezi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

– executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri;

– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

– supravegherea permanentă a arderii;

-stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

– se interzice acoperirea cu pământ a focarelor.

Totodată, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, următoarele fapte:

– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;

– amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi.

Știre inițială, ora 20.21

În aceste momente pompierii din cadrul ISU Argeș intervin pentru stingerea a două incendii de vegetație.

 

Unul dintre ele a izbucnit în localitatea Bogați, iar celălalt în proximitatea A1 pe raza localității Căteasca.

Se intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Foto: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3