930X122 MAIA

„DOUĂ LINII PE ASFALT NU ÎNSEAMNĂ MAI MULT DECÂT DESENE PE ASFALT”. LECȚIA DATĂ DE O PITEȘTEANCĂ AUTORITĂȚILOR LOCALE

Iulia C, o piteșteancă preocupată de soarta Pădurii Parc Trivale a înaintat, săptămâna aceasta, Primăriei și Consiliului Local Pitești, dar și Agenției pentru Protecția Mediului, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Județene pentru Cultură, Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea și Direcției Silvice o scrisoare deschisă în care îi roagă pe oficialii acestor instituții să-și îndrepte atenția asupra unor aspecte semnalate de luni de zile de mass-media locală.

Scrisoarea face referire, în primul rând, la reabilitarea străzii Trivale – (tronson III), de al cărei rezultat piteșteanca e total dezamăgită.

„Ce s-a făcut: Nimic din ce s-a vrut. Strada Trivale, reabilitată, nu păstrează structura inițială, iar două linii pe asfalt nu înseamnă decât desene pe asfalt. Lățimea unei benzi de biciclete este de 1,5 m, inclusiv marcajul de delimitare, cu asigurarea unei suprafețe a pistei pentru biciclete dintr-un material  rigid, stabil, cu un finisaj antiderapant, pe toată lungimea traseului”, scrie semnatara scrisorii (CLICK foto!)

 

„Trebuie să arătăm respectul cuvenit”

 

Piteșteanca le bate obrazul autorităților locale și cu privire la montarea unor toalete ecologice în fața unei statui, toalete care obturează vizibilitatea la monument.

„Poate că nu le place multora exprimarea artistică a sculptorului, nici nu trebuie, dar dacă s-a stabilit că ea reprezintă ceva sau onorează pe cineva, atunci trebuie să arătăm respectul cuvenit (…).

Cât despre toaleta ecologică, de ce credeți dumneavoastră că cei dinainte au proiectat toaletele publice sub pod? Și dacă tot veni vorba, domnule primar, de ce nu se folosește fosta toaletă publică a parcului?”, întreabă Iulia C.

 

Instalațiile echipate cu mașinuțe pentru copii,” încremenite de ani de zile într-un fir de alimentare la curent „, despre care piteșteanca spune că nici măcar nu păstrează mențiuni privind numărul și data autorizării, ce să mai vorbim despre precizări privind activitățile de igienizare”, sunt alte aspecte semnalate.

Mesajul se încheie cu o referire la pârâul care curge prin parc „de care nu se îngrijește nimeni. Nici măcar nu se întreabă nimeni cum ar trebui îngrijit sau curățat (…).  Poate că nu s-au priceput aleșii noștri să stabilească reguli, dar noi, cetățenii, știm să respectăm: măsuri de distanțare fizică, legea și chiar natura„.

 

Kaia 555×222
570×90 MAIA