NOR CURIER 930X122

mioveni

Două orașe din Argeș, în topul celor mai mari creșteri ale suprafeței

Două orașe din Argeș, în topul celor mai mari creșteri ale suprafeței

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

În ultimii 17 ani, municipiul București a adăugat la teritoriul său o suprafață mai mare decât suprafața Oradei, arată datele INS.

Există de asemenea orașe care s-au ”contractat”, uneori cu peste 1.000 de hectare, iar altele care și-au mărit teritoriul de aproape 20 de ori.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

În topul național al orașelor care și-au crescut suprafața din intravilan se numără și două urbe din Argeș. Este vorba despre Mioveni și Topoloveni.

În cazul Mioveniului, orașul și-a mărit suprafața de 12,2 ori între anii 1993 și 2020, ocupând locul 3 la nivel național după Scornicești și Comarnic, în vreme ce Topoloveniul și-a mărit suprafața în aceeași perioadă de 5,06 ori.

Explicațiile sunt multe: de la presiunile făcute de dezvoltatori pentru includerea unor terenuri în perimetrul intravilan până la dezvoltarea industrială intensivă.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3